[BAKINA KUHINJA] Piletina u umaku od vrhnja – jednostavno i fino

Barbara Jurišić
12. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Jednostavno, a fino jelo koje se može brzo pripremiti svakako je piletina u umaku od vrhnja. Sastojci su lako dostupni, a tako pripremljena piletina može se kombinirati s raznim prilozima.

Foto: Mirovina.hr

Piletina u umaku od vrhnja odličan je ručak, jer se može kombinirati s raznim prilozima kao što su tijesto, pire krumpir i slično ili ga možete jesti samo uz kruh. Priprema je jednostavna i dosta brza, a jelo samo po sebi zasitno.

SASTOJCI (za jednu osobu):

  • Jedna pileća zadnja četvrt
  • Jedno kiselo vrhnje
  • Režanj bijelog luka
  • Brašno
  • Sol, biber
  • Vegeta po želji

PRIPREMA:

  • Otkoštiti batak i zabatak, spremiti komadić leđa i kosti za juhu ili paprikaš.
  • Uvaljati otkošteni batak i zabatak u brašno i prepržiti na ulju dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
  • Podlijte vodom isprženo meso dok se ne prekrije i dinstajte. Ubacite sol, biber i sitno nasjeckani bijeli luk.
  • Dok se meso dinsta, u vrhnje umutiti čajnu žličicu brašna. Ako želite da umak bude jako gust, stavite vrhom punu žličicu. Isto tako, ako želite manje gusti saft, stavite ravnu žličicu brašna.
  • Kada je meso gotovo i kada ispari višak vode, ubacite vrhnje s brašnom i ukuhavajte dok se umak ne ugusti. Tome treba obično manje od minute.

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na [email protected], slikajte i šaljite svoje ručkove, kolače, ideje i sve što želite.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Copy link
Powered by Social Snap