[BAKINA KUHINJA] Volite višnjevac? Onda je ovaj brzinski recept savršen za vas!

Jasmina Grgurić Zanze
21. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Naša čitateljima sad već dobro znana umirovljena kuharica Inga Aladrović poslala nam je jako zanimljiv recept za višnjevac. Višanja, znamo, trenutno nema, ali mogu se kupiti zamrznute povoljno na akciji, a možda se gdjegdje nađe i koja zaliha od ljeta u našim škrinjama. Postupak je puno brži nego kod klasične pripreme laganog rastapanja šećera na suncu, a i sastojci su nešto drugačiji. Količine se mogu umanjiti, bitno je samo da se ove fine tekućine nađe kadikad za pokoju čašicu užitka u vlastitim domovima u kojima provodimo više vremena nego inače, što zbog pandemije, a što zbog zime.

Foto: Pixabay

Pije vam se višnjevac, onaj kupovni vam je preskup ili nedovoljno ukusan, a propustili ste ga napraviti kad je bila sezona višanja? Nema veze, nije kasno jer u roku od 48 sati možete sami napraviti ovaj fini liker koji će vas grijati cijelu zimu.

Recept naše umirovljene kuharice Inge Aladrović uključuje, naravno, višnje, šećer i rakiju, ali i crno vino i rum. Količine možete smanjiti i napraviti onoliko koliko vam je potrebno za vlastiti gušt.

SASTOJCI I PRIPREMA

  • 3 kg očišćenih višanja
  • 3 kg šećera
  • 2 litre crnog vina
  • Pola litre ruma
  • 1 litra rakije

Sve se pomiješa i ostavi da stoji 48 sati.

Živjeli!

Javljate nam vaše recepte na [email protected].

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap