Bakina kuhinja: Carbonara je omiljeno jelo talijanskih djedova i baka, a radi se vrlo jednostavno

Jasmina Grgurić Zanze
16. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Carbonara je tradicionalno, narodno i skromno jelo koje potječe iz Italije. Iako je priprema jednog od najpoznatijih i ukusnijih umaka za špagete krajnje jednostavna, pogrešaka je mnogo. Hrvati tako često koriste vrhnje ili luk, no te namirnice uopće ne postoje u tradicionalnom receptu. Donosimo vam izvorni recept koju smo isprobali i možemo vam reći da je za prste polizati. Jednostavno, ukusno jelo s kojim za malo novca možete nahraniti cijelu obitelj.

Foto: Unsplash

Slanina, maslinovo ulje, dva jaja (i još jedan žumanjak po želji), parmezan, papar i špageti sve je što vam treba za pripremu špageta carobonara prema izvornom talijanskom receptu. Osim što ćete uživati u divnoj teksturi i okusima, nahranit ćete cijelu obitelj. Veteran talijanske gastronomije Antonio Carluccio demonstrirao je kako se priprema ovaj tradicionalni talijanski specijalitet.

SASTOJCI (za dvije osobe)

  • 200 grama špageta
  • 50 grama slanine
  • dvije žlice maslinova ulja
  • dva jaja
  • jedan žumanjak
  • 20 grama parmezana
  • papar

PRIPREMA:

U lonac s kipućom i posoljenom vodom stavite kuhati špagete. Slaninu narežite na komadiće i stavite na lagano peći u tavicu s maslinom uljem dok ne postane hrskava. Umutite u zdjeli dva jaja i jedan žumanjak te dodajte parmezan i papir te pomiješajte. Maknite s vatre slaninu, pustite da se par minuta ohladi i dodajte špagete u tavicu sa slaninom te promiješajte.

Nakon minutu-dvije dodajte u slaninu i špagete umak od jaja i parmezana. Promiješajte i vaša carbonara je gotova. Dobar tek!

Sve recepte iz Bakine kuhinje možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap