[BAKINA KUHINJA] Carbonara – izvorni recept talijanskih djedova i baka!

Jasmina Grgurić
16. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Carbonara je tradicionalno, narodno i skromno jelo koje potječe iz Italije. Iako je priprema jednog od najpoznatijih i ukusnijih umaka za špagete krajnje jednostavna, pogrešaka je mnogo. Hrvati tako često koriste vrhnje ili luk, no te namirnice uopće ne postoje u tradicionalnom receptu. Donosimo vam izvorni recept koju smo isprobali i možemo vam reći da je za prste polizati! Jednostavno, ukusno jelo s kojim ćete za pet kuna po osobi nahraniti cijelu obitelj!

Foto: Unsplash

Slanina, maslinovo ulje, dva jaja (i još jedan žumanjak po želji), parmezan, papar i špageti sve je što vam treba za pripremu špageta carobonara prema izvornom talijanskom receptu. Osim što ćete uživati u divnoj teksturi i okusima, za pet kuna po osobi nahranit ćete cijelu obitelj.

Veteran talijanske gastronomije Antonio Carluccio demonstrirao je kako se priprema ovaj tradicionalni talijanski specijalitet.

SASTOJCI (za dvije osobe)

  • 200 grama špageta
  • 50 grama slanine
  • dvije žlice maslinova ulja
  • dva jaja
  • jedan žumanjak
  • 20 grama parmezana
  • papar

PRIPREMA:

  • U lonac s kipućom i posoljenom vodom stavite kuhati špagete
  • Slaninu narežite na komadiće i stavite na lagano peći u tavicu s maslinom uljem dok ne postane hrskava
  • Umutite u zdjeli dva jaja i jedan žumanjak te dodajte parmezan i papir te pomiješajte
  • Maknite s vatre slaninu, pustite da se par minuta ohladi i dodajte špagete u tavicu sa slaninom te promiješajte.
  • Nakon minutu-dvije dodajte u slaninu i špagete umak od jaja i parmezana. Promiješajte i vaša carbonara je gotova!

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na mirovina.hr@gmail.com.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Ajnpren juha