[BAKINA KUHINJA] Zapečena tjestenina s brokulom, špekom i vrhnjem

Jasmina Grgurić Zanze
29. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Zima nam nudi prilično ograničen izbor povrća, no zato je tu brokula koju možemo pripremiti na doista mnogo načina, kao juhu, umak, prilog, a izvrsna je i za razna jela s krumpirom. Mi smo se ovoga puta odlučili za zapečenu tjesteninu s brokulom uz dodatak špeka, vrhnja i parmezana.

Photo: Pixabay

Brokulu smo pronašli dosta povoljno na lokalnoj tržnici, dok smo u jednom trgovačkom centru na akciji kupili tjesteninu i masno kiselo vrhnje. Kod kuće imamo komad špeka, ulje, češnjak i sir za ribanje pa smo zapravo prilično jeftino prošli i sve kupili za manje od 20 kuna. Količina tjestenine ovisi o tomu želite li napraviti ručak za dvije, tri ili četiri osobe…

SASTOJCI:

  • 300 grama tjestenine
  • glavica brokule
  • 300 grama vrhnja
  • komadić špeka
  • režanj češnjaka
  • jaje
  • parmezan
  • sol i papar

PRIRPEMA:

  • Odvojeno u slanoj vodi stavite kuhati tjesteninu i brokulu koju ste prethodno očistili, narezali mekši dio stabljike i odvojili cvjetove. Prvo stavite kuhati dijelove stabljike, a cvjetove tek nekoliko minuta pred kraj kuhanja.
  • Narežite količinu špeka po želji na sitne komadiće ili trakice pa popržite na malo ulja te dodajte sitno sjeckani češnjak samo kratko na kraju da pusti aromu.
  • Umutite jaje i vrhnje.
  • Pomiješajte tjesteninu, brokulu i prženu pancetu, stavite u tepsiju i zalijte smjesom od vrhnja i jaja.
  • Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva te na kraju posipajte parmezanom.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap