[BAKINA KUHINJA] Oslić s krumpirom na bakin način ukusniji je (i jeftiniji) od bakalara

Jasmina Grgurić Zanze
21. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Kuhani složenac od oslića i krumpira posno je i povoljno jelo koje najčešće spremamo na Badnjak. Ako vam je bakalar preskup, bacite se na pripremu ovog ukusnog ručka kojeg nama sprema naša baka. Sastojci su vrlo jednostavni, a jelo je ukusno i zdravo.

Oslić alla bakalar (Snimak zaslona/Youtube)

Kuhani složenac s krumpirom i ribom najčešće se sprema s nešto skupljim bakalarom koji nije najpogodnija namirnica za prazan umirovljenički džep. Iz istog razloga naše ga bake prave s oslićem, a ova zamjena će sigurno biti nešto jeftinija. Količine možete prilagoditi sebi, jednako kao i začine.

SASTOJCI:

  • pola kilograma fileta oslića
  • pola kilograma krumpira (ili više po želji)
  • tri žlice maslinova ulja
  • decilitar bijelog vina
  • češnjak
  • pola limuna
  • sol i papar
  • peršin
  • lovorov list

PRIPREMA:

Krumpire ogulite i narežite na ploške, a češnjak narežite na tanke kolutiće ili sitne komadiće. Svaki file oslića narežite na dva ili tri komada. Ploške krumpira zamastite s maslinovim uljem, dodajte soli i papra i složite u širi lonac. Na vrh posložite ribu i dodajte vode toliko da prekrije krumpir i dio ribe te vino. Dodajte još malo maslinova ulja, češnjak, peršin i lovorov list. Preko ribe prelijete limunov sok. Nakon što jelo prokuha, kuhajte oko pola sata na lagano u poklopljenoj posudi.

Po potrebi jelu za vrijeme kuhanja dolijte vode.

Dobar tek!

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap