[BAKINA KUHINJA] Baka Katica poslala nam je svoj recept za – špagete milaneze!

Jasmina Grgurić
7. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Dosad smo kroz našu bakinu kuhinju predstavili nekoliko starinskih i domaćih jela, kao što su noklice s jajima, bijeli žganci, granatirmaš… Ukoliko imate ideju što bi umirovljenici mogli skuhati, a da je jeftino, jednostavno i fino, šaljite nam recepte na mirovina.hr@gmail.com. A danas ćemo vam predstaviti špagete milaneze na način kako ih priprema baka Katica.

Foto: Pixabay

Baka Katica poslala nam je recept za svoje špagete milaneze. Ovo jelo kod nas nije tradicionalno, ali svakako je ukusno, jeftino i jednostavno. Bakina kuhinja danas mora biti jeftina, jer su mirovine male, jednostavna, jer nismo više pri punoj snazi te ukusna kako bi ipak uživali u svakodnevnim i zdravim ručkovima. Ni unuci se, vjerujemo, neće buniti.

U želji da zadovoljimo sve tri komponente, često ćemo posegnuti upravo za špagetima koje možemo kupiti za svega nekoliko kuna, brzo su skuhane, a kombinirati se mogu uz mnoštvo finih umaka. Jedan od njih je milaneze, a baka Katica javila nam se sa svojim receptom za ovo jelo koje doista ima brojne inačice.

“Vrlo je fino, jeftino i gotovo za samo 15 minuta”- kaže gospođa Katica.

SASTOJCI

  • špageti
  • ulje
  • 5 dkg špeka
  • 5 dkg šunke
  • žličica senfa
  • koncentrat rajčice
  • temeljac ili voda
  • šećer
  • papar i sol

PRIPREMA

  1. Dok se kuhaju špageti, na malo zagrijane masnoće dodaj prethodno na trakice narezano 5-6 dekagrama pancete ili špeka, 5-6 dkg šunke, čajnu žlicu senfa i koncentrata rajčice.
  2. Nekoliko minuta miješaj, zalij ako imaš juhe, ako ne može i vode pa dodaj malo papra, jednu žličicu šećera, po potrebi soli i prokuhaj četiri do pet minuta. Neka bude gustoća kao krem juha.
  3. Kuhane špagete ocijedi, ubaci u umak, izmiješaj i posluži s parmezanom.

Dobar tek!

Pratite našu Bakinu kuhinju i šaljite nam svoje recepte na mirovina.hr@gmail.com.