[BAKINA KUHINJA] Baka Katica poslala nam je svoj recept za – špagete milaneze!
Dosad smo kroz našu bakinu kuhinju predstavili nekoliko starinskih i domaćih jela, kao što su noklice s jajima, bijeli žganci, granatirmaš… Ukoliko imate ideju što bi umirovljenici mogli skuhati, a da je jeftino, jednostavno i fino, šaljite nam recepte na [email protected]. A danas ćemo vam predstaviti špagete milaneze na način kako ih priprema baka Katica.

Foto: Pixabay
Baka Katica poslala nam je recept za svoje špagete milaneze. Ovo jelo kod nas nije tradicionalno, ali svakako je ukusno, jeftino i jednostavno. Bakina kuhinja danas mora biti jeftina, jer su mirovine male, jednostavna, jer nismo više pri punoj snazi te ukusna kako bi ipak uživali u svakodnevnim i zdravim ručkovima. Ni unuci se, vjerujemo, neće buniti.
U želji da zadovoljimo sve tri komponente, često ćemo posegnuti upravo za špagetima koje možemo kupiti za svega nekoliko kuna, brzo su skuhane, a kombinirati se mogu uz mnoštvo finih umaka. Jedan od njih je milaneze, a baka Katica javila nam se sa svojim receptom za ovo jelo koje doista ima brojne inačice.
“Vrlo je fino, jeftino i gotovo za samo 15 minuta”- kaže gospođa Katica.
SASTOJCI
- špageti
- ulje
- 5 dkg špeka
- 5 dkg šunke
- žličica senfa
- koncentrat rajčice
- temeljac ili voda
- šećer
- papar i sol
PRIPREMA
- Dok se kuhaju špageti, na malo zagrijane masnoće dodaj prethodno na trakice narezano 5-6 dekagrama pancete ili špeka, 5-6 dkg šunke, čajnu žlicu senfa i koncentrata rajčice.
- Nekoliko minuta miješaj, zalij ako imaš juhe, ako ne može i vode pa dodaj malo papra, jednu žličicu šećera, po potrebi soli i prokuhaj četiri do pet minuta. Neka bude gustoća kao krem juha.
- Kuhane špagete ocijedi, ubaci u umak, izmiješaj i posluži s parmezanom.
Dobar tek!
Pratite našu Bakinu kuhinju i šaljite nam svoje recepte na [email protected].