[BAKINA KUHINJA] Poriluk s jajima kao brza alternativa omraženom varivu

Jasmina Grgurić
30. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Da, svi volimo variva, ali nekada jednostavno nemamo vremena (ili volje) kuhati ih. Budimo iskreni, ponekad nam se jednostavno ne jedu. Poriluk je jedna od onih iznimno zdravih namirnica, ali ima i finijih stvari u loncu. No, zato je tu brzinski fini poriluk na tavici. Odlična stvar je da ga ne moramo dinstati na luku, jer on to već jest. Malo vode i začina, deset minuta dinstanja, jaja i eto nam finog, brzog, jednostavnog i jako jeftinog ručka.

Foto: Mirovina.hr

Poriluk s jajima jedno je od onih brzinskih i ukusnih jela iz bakine tavice. Izvrsna je zamjena za varivo, jer je ovaj ručak gotov za svega petnaest minuta. I unuci ga vole puno više od poriluka na varivo. Ovako smo ga mi pripremili.

SASTOJCI (za tri osobe):

  • tri poriluka
  • šest jaja
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • malo vode
  • začini po želji

PRIPREMA:

  • Poriluk operemo, očistimo i naražemo na manje trakice, odnosno kolutiće. U tavi zagrijemo maslinovo ulje i kada je ulje zagrijano, ubacimo poriluk. Možete prvo prodinstati bijeli dio, a zeleni dodati kasnije, kako bi se očuvala njegova hrskavost i svježina, no mi smo sve stavili odjednom.
  • Nakon otprilike pet minuta podlijte s malo vode pa dinstajte još desetak minuta, dok veći dio tekućine ne ispari.
  • Dodajte sol, papar i začine po želji
  • Na kraju prelijte sa šest razmućenih jaja i miješajte dok se ne napravi lagani omlet.

Dobar tek!

Pratite našu Bakinu kuhinju te nam šaljite fotografije i recepte vaših jela na mirovina.hr@gmail.com.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Tjestenina s piletinom i brokulom

Sekeli gulaš

Krpice sa zeljem

Bijeli žganci