[BAKINA KUHINJA] Trik sa samo dva jaja od kojih ćete dobiti vrlo izdašan obrok

Jasmina Grgurić
4. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Za pripremu ovog jela potrebna su vam samo tri sastojka – jaja, sol i maslac – i svega nekoliko minuta vremena. Koliko smo samo puta ispekli jaja pa nakon toga ostali razočarani količinom na tanjuru. No, pomoću ovog trika dobit će te i više nego izdašan obrok, a način pripreme možete upotrijebiti i za omlet sa ili bez dodatnih sastojaka poput povrća, sira, šunke…

Trik s dva jaja (Snimak zaslona/Youtube)

Kako ispeći dva jaja, a da na tanjuru imamo znatno veću količinu od one koju obično dobijemo? U tomu će vam pomoći ovaj trik. Tajna je u načinu pripreme koji stvara vizualno obilnu porciju od koje ćete se sasvim sigurno i najesti. Recept možete koristiti i za pripremu omleta s raznim dodacima poput povrća, sira, šunke…

Za pripremu omleta na jedan sasvim drugačiji način potreba su vam samo tri sastojka.

SASTOJCI:

  • dva jaja
  • sol
  • maslac

PRIPREMA:

  • Manji komad maslaca (ili malo ulja) stavite u tavu i pustite da se lagano zagrijava.
  • Za to vrijeme razdvojite žumanjke, a bjelanjke stavite u veću posudu. Dodajte malo soli i razradite ih mikserom ili ručno.
  • U snijeg ubacite žumanjke i lagano ručno zamutite, uz dodatak još malo soli po želji.
  • Smjesu prebacite u tavu s ugrijanim maslacem, rasporedite po tavi, poklopite i pecite na srednjoj temperaturi par minuta bez miješanja i okretanja.
  • Iz tave omlet lagano prebacite na tanjur i preklopite ga.

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na mirovina.hr@gmail.com.

 Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Ajngemahtec