[BAKINA KUHINJA] Lonac posnog variva od poriluka i ječma na bakin način za samo šest kuna
Naše bake znaju kako skuhati fini i zdravi ručak koji po osobi košta manje od dvije kune. Jedna umirovljenica podijelila je s nama recept za posno varivo od poriluka i ječma, idealno za sve one dane u tjednu kada smo željni pojesti nešto sa žlicom bez mesa. Pripremati ga možete i za korizmeni post.

Foto: Mirovina.hr
Poriluk je iznimno zdrava i povoljna namirnica koju možemo pripremati na razne načine. Ipak, odlučili smo se za bakin klasik, posno varivo s ječmom. Za cijeli lonac potrošit ćemo oko šest kuna, a jelo je dostatno za tri do četiri osobe.
Tečaj €/kn: 7,53450
SASTOJCI:
- vezica poriluka (četiri manja komada)
- 2 žlice ječma
- 2 krumpira
- papar, sol i vegeta
- ulje, brašno i crvena paprika za laganu zapršku
PRIPREMA:
- poriluk operemo i izrežemo na kolutiće i stavimo kuhati u otprilike litru vode
- odmah dodamo i očišćeni krumpir izrezan na kockice te ječam
- posolimo i kuhamo oko pola sata do 40 minuta nakon što zavrije
- na malo ulja popržimo malo brašna i mljevene crvene paprike te dodamo u varivo
- dodamo vegetu i papar te kratko prokuhamo
Dobar tek!
Javljate nam vaše recepte na [email protected].
Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:
- Dobar saft po receptu naših starih ovisi o samo jednom sastojku
- Zbog ovog bakinog priloga znamo što sa starim kruhom!
- Recept za savršeni pečeni krumpir koji je oduševio internet
- Ovako još možete pripremiti jeftinu “zimsku čuvaricu zdravlja”
- Starinsko jelo koje ćete pripremiti u trenu za samo pet kuna
- Fine cimet rolice bake Ljiljane
- Pravi slavonski fiš paprikaš po receptu naših starih
- Sarma – kraljica zimske kuhinje na tradicionalni način
- Volite višnjevac? Onda je ovaj brzinski recept savršen za vas!
- Mutača – starinski recept naših baka za najlakši kolač
- Umak od gljiva – recept kuharice Inge za prste polizati
- Umirovljenik Mladen (88) dao nam je ideju za najjeftiniji džem!
- Recept umirovljenice Inge za popularno starinsko jelo od povrća
- Desert našeg djetinjstva: Starinski recept za šnenokle!
- Čitateljica Inga otkrila nam je svoj recept za pileći paprikaš
- Kad je kriza u novčaniku: Dvaput pečeni krumpir bake Clare za par kuna
- Po ovom receptu naše bake ajvar prave već desetljećima
- Tajna ukusne pite od jabuka leži u savršenom prhkom tijestu
- Najjeftiniju namirnicu u zalasku ljeta pripremite na ovih pet načina
- Oslić s krumpirom na bakin način ukusniji je i jeftiniji od bakalara
- Džem od šljiva s rumom kao savršena slastica
- Carbonara – izvorni recept talijanskih djedova i baka
- Prežgana juha – spas za želudac po receptu naših baka
- Trik sa samo dva jaja od kojih ćete dobiti vrlo izdašan obrok
- Pronašli smo stvarno dobar recept za – Ajngemahtec
- Lađice od tikvica punjene mljevenim mesom i rajčicom
- Tiramisu – originalni recept po kojem su ga pravile talijanske none
- Mramorni kolač – recept za svaki dan s tajnim sastojkom za sočnost
- Brzi sezonski kolač s jagodama koji ćete odmah jesti
- Jelo koje ćete u restoranu platiti 70, mi smo skuhali za 10 kuna
- Poriluk s jajima kao brza alternativa omraženom varivu
- Jetrica na saft sa žgancima – po starinski i jeftino
- Pogačice od raženog brašna i jabuke za par kuna i minuta
- Pronašli smo zbilja odličan recept za – zlevanku!
- Domaći kvasac – kako ga napraviti od piva, brašna, jabuke ili krumpira
- Pripremili smo tjesteninu s piletinom i brokulom za manje od 10 kuna
- Karantenski kruščići bake Slavice
- Sekeli gulaš – slasni seljački ručak koji tjera viruse Baka Katica poslala nam je svoj recept za špagete milaneze
- Krpice sa zeljem – posno jelo koje nas vraća u mladost
- Granatirmaš – zaboravljeni ručak za koji uvijek imate sastojke
- Bijeli žganci – sirotinjsko jelo koje traži, ali i vraća snagu
- Noklice s jajima – jednostavno i jeftino jelo koje obožavamo

Trebate biti prijavljeni kako bi objavili komentar.