[BAKINA KUHINJA] Lonac posnog variva od poriluka i ječma na bakin način za samo šest kuna

Jasmina Grgurić Zanze
6. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Naše bake znaju kako skuhati fini i zdravi ručak koji po osobi košta manje od dvije kune. Jedna umirovljenica podijelila je s nama recept za posno varivo od poriluka i ječma, idealno za sve one dane u tjednu kada smo željni pojesti nešto sa žlicom bez mesa. Pripremati ga možete i za korizmeni post.

Foto: Mirovina.hr

Poriluk je iznimno zdrava i povoljna namirnica koju možemo pripremati na razne načine. Ipak, odlučili smo se za bakin klasik, posno varivo s ječmom. Za cijeli lonac potrošit ćemo oko šest kuna, a jelo je dostatno za tri do četiri osobe.

SASTOJCI:

  • vezica poriluka (četiri manja komada)
  • 2 žlice ječma
  • 2 krumpira
  • papar, sol i vegeta
  • ulje, brašno i crvena paprika za laganu zapršku

PRIPREMA:

  • poriluk operemo i izrežemo na kolutiće i stavimo kuhati u otprilike litru vode
  • odmah dodamo i očišćeni krumpir izrezan na kockice te ječam
  • posolimo i kuhamo oko pola sata do 40 minuta nakon što zavrije
  • na malo ulja popržimo malo brašna i mljevene crvene paprike te dodamo u varivo
  • dodamo vegetu i papar te kratko prokuhamo

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na [email protected].

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap