[BAKINA KUHINJA] Faširanci i krumpir salata – klasičan i zasitan obrok

Barbara Jurišić
13. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Faširanci s krumpir salatom ručak je koje možemo jesti i ljeti i zimi. Uvijek godi našim želucima. Priprema je zabavna, tako da to jelo možete raditi i sa svojim unucima koji sigurno obožavaju faširance.

Foto: Mirovina.hr

Faširance i krumpir salatu skoro svi vole, a priprema nije jako teška niti predugačka. Odlično je jelo za trenutke kada želite kuhati nešto s unucima. Recept je za jednu osobu, ali lako se smjesa može poduplati ili nešto više. Jedino ne dodajete više od jednog jajeta kako se ne bi promijenio okus. Ako radite za više od četvoro ljudi, dodajte jedno jaje više.

SASTOJCI(za jednu osobu):

Faširanci

  • 150 g mljevenog mesa
  • Jedno jaje
  • Feta suhog kruha
  • Jedan manji crveni luk
  • Mali režanj češnjaka
  • Sol, papar, crvena blaga paprika
  • Malo vegete po želji
  • Sjeckani peršin po želji
  • Brašno
  • Ulje

PRIPREMA:

  • Namočiti kruh dok totalno ne omekša. Nakon što on omekša, ocijedite ga i rukama istisnite ostatak vode.
  • Pomiješati rukama u posudi meso, ocijeđeni kruh, crveni luk sitno narezan na kockice, sitno nasjeckani češnjak i jedno jaje.
  • Kada je smjesa dobro pomiješana, dodati ostale začine i ostaviti smjesu da odstoji 10-ak minuta.
  • Oblikujte male kuglice rukama, uvaljajte ih u brašno i dlanovima ih stisnite tako da oblikujete male pljeskavice.
  • Zagrijete ulje i pečete ih dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svake strane.

Ako želite da vam faširanci budu hrskaviji, umjesto brašna koristite krušne mrvice i ne poklapajte posudu u kojoj se nalaze dok su vruće. Tako ćete dobiti hrskavu koricu.

Krumpir salata

SASTOJCI(za jednu osobu):

  • 3 veća krumpira
  • Jedan manji crveni luk
  • Četvrt čajne žlice senfa
  • Sol, ulje, ocat
  • Po želji, biber

PRIPREMA:

  • Operite krumpir pod vodom i stavite ih da se kuhaju s ljuskom.
  • Za to vrijeme, narežite crveni luk na tanke ploške i dodajte senf, ocat, ulje i sol. Vilicom izgnječite luk.
  • Stavite skuhani krumpir pod hladnu vodu i ogulite ga.
  • Oguljeni krumpir narežite na ploške.
  • Pomiješate krumpir s prethodno priređenim lukom.
  • Dodate ulja dovoljno da salata ne bude suha.
  • Od gore pospete biberom.

Ako vam sirovi luk teško sjeda na želudac, ispržite ga na ulju dok ne postane staklaste boje prije dodavanja začina.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

[BAKINA KUHINJA] Faširanci i krumpir salata – klasičan i zasitan obrok
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap