[BAKINA KUHINJA] Volite višnjevac? Onda je ovaj brzinski recept savršen za vas!
Naša čitateljima sad već dobro znana umirovljena kuharica Inga Aladrović poslala nam je jako zanimljiv recept za višnjevac. Višanja, znamo, trenutno nema, ali mogu se kupiti zamrznute povoljno na akciji, a možda se gdjegdje nađe i koja zaliha od ljeta u našim škrinjama. Postupak je puno brži nego kod klasične pripreme laganog rastapanja šećera na suncu, a i sastojci su nešto drugačiji. Količine se mogu umanjiti, bitno je samo da se ove fine tekućine nađe kadikad za pokoju čašicu užitka u vlastitim domovima u kojima provodimo više vremena nego inače, što zbog pandemije, a što zbog zime.
Pije vam se višnjevac, onaj kupovni vam je preskup ili nedovoljno ukusan, a propustili ste ga napraviti kad je bila sezona višanja? Nema veze, nije kasno jer u roku od 48 sati možete sami napraviti ovaj fini liker koji će vas grijati cijelu zimu.
Recept naše umirovljene kuharice Inge Aladrović uključuje, naravno, višnje, šećer i rakiju, ali i crno vino i rum. Količine možete smanjiti i napraviti onoliko koliko vam je potrebno za vlastiti gušt.
SASTOJCI I PRIPREMA
-
3 kg očišćenih višanja
-
3 kg šećera
-
2 litre crnog vina
-
Pola litre ruma
-
1 litra rakije
Sve se pomiješa i ostavi da stoji 48 sati.
Živjeli!
Javljate nam vaše recepte na [email protected].
Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:
- Mutača – starinski recept naših baka za najlakši kolač
- Umak od gljiva – recept kuharice Inge za prste polizati
- Umirovljenik Mladen (88) dao nam je ideju za najjeftiniji džem!
- Recept umirovljenice Inge za popularno starinsko jelo od povrća
- Desert našeg djetinjstva: Starinski recept za šnenokle!
- Čitateljica Inga otkrila nam je svoj recept za pileći paprikaš
- Kad je kriza u novčaniku: Dvaput pečeni krumpir bake Clare za par kuna
- Po ovom receptu naše bake ajvar prave već desetljećima
- Tajna ukusne pite od jabuka leži u savršenom prhkom tijestu
- Najjeftiniju namirnicu u zalasku ljeta pripremite na ovih pet načina
- Oslić s krumpirom na bakin način ukusniji je i jeftiniji od bakalara
- Džem od šljiva s rumom kao savršena slastica
- Carbonara – izvorni recept talijanskih djedova i baka
- Prežgana juha – spas za želudac po receptu naših baka
- Trik sa samo dva jaja od kojih ćete dobiti vrlo izdašan obrok
- Pronašli smo stvarno dobar recept za – Ajngemahtec
- Lađice od tikvica punjene mljevenim mesom i rajčicom
- Tiramisu – originalni recept po kojem su ga pravile talijanske none
- Mramorni kolač – recept za svaki dan s tajnim sastojkom za sočnost
- Brzi sezonski kolač s jagodama koji ćete odmah jesti
- Jelo koje ćete u restoranu platiti 70, mi smo skuhali za 10 kuna
- Poriluk s jajima kao brza alternativa omraženom varivu
- Jetrica na saft sa žgancima – po starinski i jeftino
- Pogačice od raženog brašna i jabuke za par kuna i minuta
- Pronašli smo zbilja odličan recept za – zlevanku!
- Domaći kvasac – kako ga napraviti od piva, brašna, jabuke ili krumpira
- Pripremili smo tjesteninu s piletinom i brokulom za manje od 10 kuna
- Karantenski kruščići bake Slavice
- Sekeli gulaš – slasni seljački ručak koji tjera viruse Baka Katica poslala nam je svoj recept za špagete milaneze
- Krpice sa zeljem – posno jelo koje nas vraća u mladost
- Granatirmaš – zaboravljeni ručak za koji uvijek imate sastojke
- Bijeli žganci – sirotinjsko jelo koje traži, ali i vraća snagu
- Noklice s jajima – jednostavno i jeftino jelo koje obožavamo