Umirovljenik pokušao zaskočiti udomljenu tinejdžericu: ‘Ne boj se, neće dugo trajati’

Luka Kalac
25. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U svibnju prošle godine udomljena djevojčica je izbjegla silovanje u stanu u kojem je bila sama sa 69-godišnjakom. Sve je započelo kada je umirovljeni inženjer građevine počeo tinejdžerici govoriti da ima velike obline te joj je predložio da sjedne na stol kako bi on to ‘brzo obavio’. Kada se uspjela istrgnuti iz njegovog stiska otrčala je u kupaonicu u kojoj se zaključala, ali on ju je pratio i stajao pred vratima. Srećom, u jednom trenutku je uspjela pobjeći iz stana, a umirovljenik je prijavljen, priveden i kazneno prijavljen.

Bijeli cvijet u plavoj kosi djevojčice u prirodi.

Djevojčica | Foto: Unsplash/ Ivan Jevtic

Zbog neprimjerenog ponašanja u stanu u kojem je kod njegove obitelji bila udomljena maloljetnica, umirovljeni 69-godišnji inženjer građevine je osuđen na uvjetnu kaznu na Općinskom sudu u Splitu. Teretilo ga se za povredu djetetovih prava i to na prijedlog tužiteljstva. Uz to, sud je izdao kazneni nalog i osudio umirovljenika iz Dalmacije na godinu dana zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

Umirovljenik će morati platiti i 100 eura sudskog paušala, a na to ima pravo uložiti prigovor. U slučaju da se to realizira, moći će se braniti na optuženičkoj klupi u sudnici. Ako ne uloži prigovor, ova presuda postat će pravomoćna, a umirovljenik će biti pravomoćno osuđen.

‘Možeš se skinuti iako bih ja to rado napravio, ali ne mogu’

Cijela priča započela je u jednom dalmatinskom gradu u svibnju prošle godine kada je umirovljenik bio sam u stanu s udomljenom srednjoškolkom. Tada je zakoračio je prema njoj, zgrabio je za zglob ruke i privukao je sebi.

– Imaš velike grudi. Jako si privlačna. Sjedni na stol. Tu ćemo mi to brzo obaviti. Ne boj se, neće dugo trajati. Sad smo sami. Bit ću nježan. Možemo to na stolu, možeš se skinuti iako bih ja to rado napravio, ali ne mogu. Bolje kad ne nosiš hlače. Imaš veliku stražnjicu, rekao je umirovljenik tinejdžerici, prenosi jutarnji.hr.

Kada je pobjegla u kupaonicu, došao joj je pred vrata

Srednjoškolka se neprestano pokušala otrgnuti iz njegovog stiska i to joj je pošlo za rukom u jednom trenu. Kada je ostvarila svoj naum, otrčala je u kupaonicu gdje se zaključala. Nažalost, ovaj umirovljenik nije stao sa seksualnim uznemiravanjem, već je nastavio držati svoje monologe pred zaključanim vratima kupaonice.

– Ne moraš se zaključavati. Ako nisi spremna, ja to razumijem, poručio je umirovljeni inženjer građevine maloljetnici.

Protiv 66-godišnjaka podignuta optužnica - kao nadređeni izvodio bludne radnje, spolno uznemiravao i zlostavljao zaposlenice

Dok je istrčavala iz stana, rekao joj je da će je čekati nakon posla

Dok je strahovala u kupaonici, gdje je neutješno plakala, u jednom je trenutku iskoristila situaciju u svoju korist i uspjela je pobjeći od 69-godišnjeg monstruma.

– Čekat ću te večeras kad se vratiš s posla, rekao je joj je umirovljenik dok je ona istrčavala iz stana, piše jutarnji.hr.

U ovaj mučni slučaj vrlo brzo se uključila policija i Centar za socijalnu skrb. U iznimno kratkom roku je na snagu stupila odluka o prestanku prava na socijalnu uslugu smještaja maloljetnice u navedenoj obitelji. Srećom, umirovljenik nije pobjegao pravdi već je priveden u prostorije policije, a uz to, kazneno je i prijavljen, ali s odmakom od osam mjeseci te optužen.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap