Bivši sveučilišni profesor iz Zagreba otkrio što je za njega najveće zadovoljstvo u životu

Luka Kalac
22. travnja 2024.
Priče
A- A+

Bivši sveučilišni profesor Miro je turistički posjetio najveći istarski grad, Pulu sa suprugom. Tom nam je prilikom rekao da je umirovljenik iz Zagreba koji u potpunosti uživa u trećoj životnoj dobi. Otkrio nam je i kada se umirovio te kako je za njega najveće zadovoljstvo čuvati unuke u 73. godini života. U tome može uživati svakodnevno jer njegov sin sa suprugom i unukom živi na istoj adresi kao i on.

U samom središtu Pule sreli smo umirovljenika koji je ondje došao turistički razgledavati ljepote najvećeg grada Istarske županije. Riječ je o gospodinu iz Zagreba koji je odlučio dva tjedna provesti u Puli pa nam nije znao reći kakav je život istarskih umirovljenika. Ipak, otkrio nam je kako izgleda život osoba treće životne dobi u glavnom gradu Hrvatske.

– Što se tiče života umirovljenika u Zagrebu, mogu reći da sam zadovoljan jer je miran i nije stresan, izjavio je 72-godišnji gospodin Miro.

Radio je kao sveučilišni profesor na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu

Umirovljenik Miro nam je rekao kako je zadovoljan u mirovini, ali i kako se u Puli, u kojoj smo ga sreli, nalazi turistički. U nastavku nam je otkrio da je bio sveučilišni profesor na Veterinarskom fakultetu. Na pitanje u kojoj se dobio umirovio, rekao je kako se vodio propisima.

– Umirovio sam se sa 65 godina, odnosno do kraja akademske godine u kojoj sam navršio 65 godina jer je takav propis, istaknuo je nekadašnji sveučilišni profesor koji je dodao da su mu umirovljenički dani u skladu s očekivanjima koja je imao za vrijeme radnog staža.

Umirovljenica Marija koja živi u Puli, a rodom je s Hvara.
Umirovljenica Marija: 'Radila sam, mirovinu sam zaradila i to jako malu, ali se ne žalim jer je i drugima tako'

‘To je najveće zadovoljstvo’

Bivši sveučilišni profesor Miro je rekao kako se supruga i on u mirovni druže s unukom. Naglasio je kako se trenutno ne druži s njima, ali u Zagrebu mu je to dio svakodnevice. Olakotna okolnost je ta što profesorov sin živi sa suprugom na istoj adresi kao njegova supruga i on.

– To je najveće zadovoljstvo, zaključio je umirovljenik Miro.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap