Grad Jastrebarsko nudi besplatno nordijsko hodanje, evo gdje se održava

Ana Kanazir
25. travnja 2024.
Novosti
A- A+

‘Besplatno nordijsko hodanje u Parku’ naziv je za upravo ovu aktivnost koja će se održavati svake subote u Perivoju dvorca Erdödy. Hodanje će trajati sat vremena, prilagođeno je svima i ono najvažnije, potpuno je besplatno.

umirovljenici u šumi na nordijskom hodanju

Foto: Nordijsko hodanje | Pixabay

Kako bi se malo pokrenuli, u Jastrebarskom je organizirano besplatno nordijsko hodanje. Održava se subotom, a kreće se u 9 sati ispred Žitnice. Osim toga, planiraju se i izleti na Festivale nordijskog hodanja.

umirovljenici u šumi na nordijskom hodanju
Trener nordijskog hodanja: 'Dugotrajno bavljenje ovom aktivnošću dovest će do boljeg rada srčanog mišića, a preporučuju je i kardiolozi'

Nordijsko hodanje ima brojne prednosti za zdravlje, a one se vide nakon osam do 12 tjedana ove aktivnosti. Dulje bavljenje nordijskim hodanjem može dovesti do boljeg rada srčanog mišića i bolje izmjene kisika, o čemu nam je više u ovom tekstu otkrio trener nordijskog hodanja, Borna Šeremet.

Ove prednosti znaju i iz Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme koji provode program nordijskog hodanja subotom u Jastrebarskom. Financijska sredstva za ovu aktivnost su osigurali Grad Jastrebarsko, putem Sportske zajednice grada Jastrebarskog, i Zagrebačka županija.

Svake subote građani tako mogu doći u Perivoj dvorca Erdödyja i sudjelovati u besplatnom nordijskom hodanju u Parku. Vrijeme sastanka je 9 sati ujutro ispred Žitnice. Osim toga, polaznici mogu sudjelovati i na različitim Festivalima nordijskog hodanja u Hrvatskoj, a prvi izlet ove godine će biti opatijski i hrvatski festival nordijskog hodanja. U sklopu manifestacije Salomon Žumberak Traila po drugi put će se održati i utrka Prvenstva Hrvatske u nordijskom hodanju u Jastrebarskom na dužinama od 5 i 10 kilometara.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap