Jedan sarajevski bend dolazi na pozornice diljem Hrvatske nakon petogodišnje pauze; Pogledajte gdje nastupaju

Luka Kalac
25. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Plavi orkestar vraća se pred publiku u Hrvatskoj nakon pet godina duge pauze. Članovi ovog sarajevskog benda najavili su koncerte 6. srpnja u Slavonskom Brodu, 3. kolovoza u Opatiji, 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna u Vrsaru.

Koncert Plavog orkestra

Plavi orkestar | Foto: Screenshot YouTube / osjecanka

Članovi sarajevskog benda Plavi orkestar najavili su svoj povratak nakon pet godina. Obožavatelji ovog benda moći će uživati u njihovim nastupima 6. srpnja u Slavonskom Brodu, 3. kolovoza u Opatiji, 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna u Vrsaru.

Iza sebe imaju  neke od uspješnica kao što su  ‘Suada’, ‘Kaja’, ‘Bolje biti pijan nego star’, ‘Sava tiho teče’, ‘Zelene su bile oči te’, ‘Kad mi kažeš ‘paša”, ‘Ako su to samo bile laži’ i ‘Odlazim’.

umirovljenica Lidija na ulici
Umirovljenica Lidija: 'Glazba mi je sve i mislim da bi je svi trebali slušati puno više'

Podsjećamo kako je bend Plavi orkestar osnovan 1983. godine u Sarajevu. Bilo je to u sklopu pokreta Novi primitivci, a pripadnici su mu bili članovi Zabranjenog pušenja, Elvis J. Kurtović i brojni drugi poznati glazbenici iz glavnog grada Bosne i Hercegovine (BiH).

Ovaj bend je izdao osam albuma koji su prodani u više od pet milijuna primjeraka. Uz to, ovaj bend je održao 1.500 koncerata diljem svijeta, kojeg su obišli nekoliko puta. Sada će se ponovno okupiti kako bi održali koncerte za svoju publiku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap