Voditelj Kriznog stožera KB Dubrava: “U bolnice još uvijek dolaze necijepljeni iz domova za starije!”

Jasmina Grgurić
29. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Voditelj Kriznog stožera KB Dubrava prof. dr. Bruno Baršić komentirao je aktualno pandemijsko stanje. Rješenje vidi u visokoj procijepljenosti, za što su ipak potrebne određene akcije. Čudi se da u bolnice još uvijek dolaze ljudi iz domova za starije koji nisu cijepljeni.

Profesor Bruno Baršić (Snimak zaslona/HRT)

Kapacitet covid centra u KB Dubrava srećom još nije pun, ali ozbiljno se približava tomu. Naime, jutros su imali popunjena 74 mjesta u respiratornom centru, a 20 na intenzivnoj. Ukupno je 120 mjesta pa će kroz naredne dane i ostatak biti popunjen, upozorio je gostujući u HRT-ovu Studiju 4 voditelj Kriznog stožera tamošnje bolnice, prof. Bruno Baršić.

Najveći problem  vidi u nedovoljnoj procijepljenosti. Znanost je jedini odgovor koji nam se trenutno nudi, ističe i dodaje da se preko 90 posto liječnika cijepilo, dok je među ostalim osobljem oko 50 posto. Sada je, kaže, interes za cijepljenjem nešto porastao, ali još uvijek nedovoljno.

Ipak, najviše ga brinu starije osobe.

stozer
Beroš: Liječnici moraju pozvati starije od 65 na cijepljenje u roku od 15 dana

– Ono što mene jako brine je da nama dolazi puno starijih bolesnika koji su necijepljeni, za koje mislim da nemaju racionalne razloge da se ne cijepe, rekao je dodavši kako mu je neshvatljivo da još uvijek u bolnicama primaju necijepljene ljude iz domova za starije – naglasio je Baršić.

Moraju se, kaže, napraviti nekakve akcije za poboljšanje procijepljenosti.

– Treba ići u domove, kvartove. Evo, Frankfurt ima tramvaj koji ide po kvartovima, praktički vam dođe pred kuću, cijepite se, da idućoj stanici siđete – navodi.

A kako postići veću procijepljenosti je, zaključuje, politička odluka.

Voditelj Kriznog stožera KB Dubrava: “U bolnice još uvijek dolaze necijepljeni iz domova za starije!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap