Pritvoren 92-godišnji umirovljenik zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda 71-godišnjakinji

Luka Kalac
20. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

U zagrebačkom kvartu Dubrava 92-godišnji umirovljenik je pri pokušaju ulaska u stan 71-godišnje članice obitelji počinio kazneno djelo. S obzirom na to da ga je ona spriječila pri ulasku u stan, udarao ju je tupim predmetom po tijelu i rukama. Nakon završetka sukoba, 71-godišnjakinja je zaprimljena u Kliničku bolnicu Dubrava gdje joj je pružena liječnička pomoć i utvrđene su joj teške ozljede. Policija je zbog toga uhitila umirovljenika i odvela ga u pritvor.

Nasilje nad starijima | Unsplash

Nasilje nad starijima | Unsplash

U zagrebačkom gradskom naselju Dubrava 92-godišnji umirovljenik pokušavao je otvoriti vrata stana u kojem živi 71-godišnja članica obitelji. Umirovljenica je nasilnika spriječila pri ulasku u stan, a potom je na nju fizički nasrnuo i tupim predmetom je nekoliko puta udario po tijelu i rukama.

Crno-bijela fotografija umirovljenice koja se drži rukama za glavu
Nasilje nad starijim osobama: Prošle godine prijavljeno više od 900 slučajeva, a žrtve su najčešće žene

Napadnutoj umirovljenici pružena je liječnička pomoć u Kliničkoj bolnici Dubrava. Ondje su liječnici utvrdili da su joj nanesene teške tjelesne ozljede, zbog kojih je umirovljenik uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja nad 92-godišnjakom, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su umirovljenika predali pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda. Nakon što je umirovljenik smješten u pritvor, podnesena je kaznena prijava Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap