Zatvor za starije osobe će uskoro postojati u jednoj zemlji, a funkcionirat će kao dom

Ana Kanazir
12. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Stariji kriminalci će u Njemačkoj u budućnosti imati cijeli zatvor samo za sebe. Naime, na sjeveru zemlje, u Lübecku se gradi prvi zatvor za ‘djedove’ koji će biti napravljen posebno za starije osobe bez prepreka i sličnih problema za starije. Ovako će stariji kriminalci imati zatvor samo za sebe.

Noge umirovljenika; Predbožićna priredba u Domu za starije Maksimir

Starije osobe | Foto: Mirovina.hr

Njemačka ima sve starije stanovništvo, a uskoro bi u mirovinu mogli ići i nešto ranije. Upravo se zato i gradi zatvor za starije kriminalce. Ova ideja se pojavila još 2018. godine, a sada će se i ostvariti.

Fotografije Geezer Bandita, odnosno starog bandita izvučene iz sigurnosnog video nadzora iz američke banke u Kaliforniji 7. lipnja 2010. godine.
'Stari bandit' opljačkao 16 banaka u dvije godine: Čak i da ga pronađu, pravosuđe umirovljeniku ne može ništa

Iako u manjini, postoje kriminalci koji kradu, a koji se nalaze u poznim godinama. Jedan takav je i stariji bandit koji je opljačkao 16 banaka u dvije godine, o čemu smo pisali ovdje.  Upravo zato se u Lübecku, u četvrti St. Gertrud gradi zatvor za starije osobe koji će biti posebno prilagođen za ovu dobnu skupinu. Planirana je izgradnja odjela s oko 30 mjesta za starije osobe, prema informacijama Sindikata policije Schleswig-Holsteina, piše fenix-magazin.de.

Ovaj zatvor će funkcionirati baš kao dom za starije, ali s rešetkama. Poznato je i kako će se stariji moći baviti sportom i drugim aktivnostima, ali i kako će imati prilagođeno liječenje. Imat će i posebne krevete i toaletne prostorije i druge sadržaje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap