Nesmotrena izjava voditeljice Treće dobi: “Taština mi ne dozvoljava da nosim masku”

Jasmina Grgurić Zanze
30. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Poznata voditeljica omiljene (i jedine) umirovljeničke emisije na Hrvatskoj televiziji, Anita Hrstić izazvala je burne reakcije odjavom u kojoj je kazala da joj taština ne dozvoljava nositi masku u studiju. Za razliku od nje, gosti su poštivali ovu epidemiološku mjeru u emisiji od prošloga ponedjeljka koja je bila posvećena upravo koroni, a koja se reprizirala jučer. Isto tako, masku nije imala ni danas.

Urednica i voditeljica Treće dobi, Anita Hrstić Foto: Mirovina.hr

“Prije nego odjavimo, moram zahvaliti gošćama koje su nosile masku u studiju i to su je ispravno nosile. Meni očito moja taština to još nije dozvolila, ali evo, ja se nadam da nam neće ta maska još dugo trebati. A vama dragi gledatelji uz ispravno nošenje maski želimo ugodan ostatak dana” – kazala je voditeljica Anita Hrstić u prošlotjednoj epizodi emisije Treća dob, a koja je na javnoj televiziji reprizirana jučer.

Sporna izjava dogodila se u emisiji upravo o koronavirusu, točnije načinu života koji se zbog njega promijenio, što je prije svega pogodilo starije osobe. A upravo oni spadaju u najrizičniju i najugroženiju kategoriju građana čijim je pravima Treća dob i posvećena.

U studiju je sjedila liječnica Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Mirjana Novačić, predsjednica peščeničke podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Sve tri osobe sjedile su na propisanoj udaljenosti. Ipak, ako u zatvorenom prostoru tijekom dugotrajnog razgovora na javnoj televiziji netko ne nosi masku, to može biti vrlo zbunjujuća poruka za gledatelje kojima prijete kazne i koje je potrebno neprestano educirati o potrebi pridržavanja mjera. Napominjemo da ni ostali voditelji na javnoj televiziji nisu nosili maske, odnosno to su činili samo gosti. No, sporno je što je ova emisija posvećena upravo najugroženijima, starijima i nemoćnima zbog kojih većina mjera i postoji.

Emisija je snimana prije uvođenja strožih mjera od ove subote, a inače omiljena voditeljica masku u studiju nije imala ni u novoj epizodi koja je na prvom programu HRT-a emitirana danas prijepodne uz logo na ekranu “Ostanimo odgovorni”.

Urednica i voditeljica Anita Hrstić inače spada u ustrajne borce za prava i kvalitetniji život umirovljenika, zbog čega je tim više ovakvom izjavom na javnoj televiziji iznenadila javnost.

Hrstić (Snimak zaslona/Twitter)

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap