Mladi poduzetnik ipak se samo šalio, neće u mirovinu sa 30 godina

Jasmina Grgurić
28. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Ipak ništa od mirovine za Ivana Mrvoša, uspješnog 23-godišnjaka iz Solina koji je najavio da već sa 30 godina planira uživati u blagodatima umirovljeničkog života. Čini se da se mladi poduzetnik malo zaletio s izjavom pa sada kaže da se samo šalio…

Ivan Mrvoš Snimak zaslona/Youtube

Hrvatsku je javnost ovih dana iznenadila izjava mladog i uspješnog poduzetnika Ivana Mrvoša da će, kada napuni 30 godina, otići u mirovinu. Naravno, on to službeno ne bi mogao ni učiniti prema zakonu, jer ne ostvaruje uvjete ni po dobi ni po godinama staža. Način da postane umirovljenik u tim godinama jest da živi od vlastite zarade, odnosno prodaje svog udjela u tvrtki, a koji u slučaju ovog 23-godišnjaka nimalo nije mali.

ivan mrvoš

Ivan Mrvoš (23): "Radit ću još šest godina i idem u mirovinu!"

S razlogom je on tako jedini Hrvat, ali i najmlađi na Forbesovoj listi najperspektivnijih poduzetnika mlađih od 30 godina. Njegov najpoznatiji izum su pametne klupe, a tvrtka mladog Solinjanina  samo u siječnju je ostvarila više od milijun kuna vrijednosti prodanih proizvoda. Kazao je da bi svoj dio tvrtke mogao prodati, a njena bi vrijednost već ove godine trebala doseći čak 100 milijuna kuna.

“Sa 30 godina ću završiti sve poslovne aktivnosti. Radni tempo mi je više od 12 sati na dan. Znači, čeka me još šest i po godina i onda – mirovina” – najavio je nedavno Mrvoš. 

No, čini se kako ipak ništa od mirovine: Naime, Mrvoš je za T portal kazao da se samo šalio te otkrio ambiciozne planove koji idu dalje od pametne klupe.

“Include će krajem travnja napuniti pet godina postojanja, do moje 30. godine brojat će ih 12. Vjerujem kako će poslovanje do tada već biti jako dobro posloženo, a tvrtka bi trebala biti globalni igrač kada je u pitanju pametna urbana oprema. Tko zna kakve želje ili planovi će tada biti, ali u ovome trenutku razmišljam da bih tada mogao krenuti i s drugim projektima mimo Includea” – rekao je Mrvoš.

Iako je samo nekoliko dana ranije govorio o prodaji svog udjela, sada je napomenuo da su, unatoč uspješnim poslovnim rezultatima, još uvijek visokorizična tvrtka koja će se profilirati tek u sljedećih nekoliko godina.

“Ne žuri nam se s prodajom tvrtke, niti bismo to učinili u ovome trenutku, čak i da dobijemo takvu ponudu na stol” – rekao je Mrvoš.