Ivan Mrvoš (23): “Radit ću još šest godina i idem u mirovinu!”

Josip Mihaljević
20. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Mladi hrvatski poduzetnik Ivan Mrvoš nedavno je završio na Forbesovoj listi najmlađih utjecajnih inovatora u svojoj branši. Jedini je Hrvat na toj listi i ujedno je i najmlađi. Proslavio se prije nekoliko godina izumom pametne klupe koja prikuplja sunčevu energiju i na kojoj možete, primjerice, puniti svoj mobitel. Klupe su postale veliki hit posvuda u svijetu, a mladi poduzetnik već razmišlja o – mirovini!

ivan mrvoš

Foto: Ivan Mrvoš | Youtube screenshot

Ivan Mrvoš iz Solina ima 23 godine, a za šest godina planira u mirovinu.

Tvrtka Include mu je samo u siječnju ostvarila više od milijun kuna vrijednosti prodanih proizvoda, a u svijet je do sada izbacio gotovo tisuću pametnih klupa, piše slobodnadalmacija.hr.

Pao je i ugovor s Deutsche Telekomom koji će na svjetskom tržištu nuditi pametne klupe, a mladić je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio kako će i zašto tako mlad u mirovinu.

“S 30 godina ću završiti sve poslovne aktivnosti. Radni tempo mi je više od 12 sati na dan. Znači, čeka me još šest i po godina i onda – miorvina”, najavio je.

Svoj dio tvrtke će prodati, a njena bi vrijednost već ove godine trebala doseći 100 milijuna kuna. U intervjuu se osvrnuo na političke opcije u zemlji, ali je i iskritizirao svoje vršnjake:

“Sklon sam kritiziranju apsolutno svih. Imao sam mogućnost ući u bilo koju stranku. Nema gdje me nisu zvali. Nisam htio. Imam 23 godine, di ću ja u politiku? I ne zanima me. Meni su te mladeži komedija. Ako se i odlučim za takav angažman, definitivno ne bih otvara pedesettisućitu strank u državi”, rekao je.

 

Copy link
Powered by Social Snap