Šostar odlazi u mirovinu: “Podsjeti ću vas na Variolu veru…”

Jasmina Grgurić
13. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar odlazi uskoro u mirovinu, mogli bismo reći u najgore epidemiološko vrijeme kada se, prvenstveno cijepljenjem, pokušava zaustaviti pandemiju i širenje novog vala koronavirusa. Komentirao je trenutnu situaciju, a građane podsjeća na Variolu veru.

Zvonimir Šostar (Snimak zaslona: Youtube/N1)

Zvonimir Šostar u rujnu odlazi u mirovinu, a na čelu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” zamijenit će ga dosadašnja zamjenica ravnatelja Sandra Šikić, piše N1.

“Odlazim u rujnu i mogu reći da se jako veselim. Moje srce će uvijek biti ovdje i da ću pomoći maksimalno ljudima u Zavodu da ostvare projekte koje smo zajedno zacrtali. Doktorica Šikić je izabrana još prije ovih izbora. To je žena koja radi već 25 godina u Zavodu. To nije bila nikakva štela. U ovih osam godina koliko smo surađivali, pokazala se kao vanserijski menadžer” – rekao je za N1 Šostar.

Ističe kako bi bio zadovoljniji da je više cijepljenih građana. Podržao bi i obavezno cijepljenje.

“Podsjetit ću vas na Variolu veru, gdje je u četiri tjedna 20 milijuna ljudi procijepljeno i ta smrtonosna bolest je zaustavljena. Apsolutno ću podržati nešto tako. Barem u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi gdje bi svi djelatnici trebali biti procijepljeni” – kazao je Šostar.

Komentirao je i činjenicu da je u Ministarstvu zdravstva cijepljeno svega 35 posto djelatnika.

“Ne moraš se cijepiti, ali donesi barem svaki treći dan PCR test da dokažeš da si negativan i mislim da će onda biti veća procijepljenost”- dodao je.

Šostar upozorava iznova i da je delta soj izrazito zarazan.

“Potrebna je puno manja količina virusa da dobijete bolest. Mislim da više od 70 posto procijepljenosti neće više biti dovoljno, već da bi to trebalo biti minimalno 80 posto da bismo govorili o kolektivnom imunitetu”, objašnjava.

 

Šostar odlazi u mirovinu: “Podsjeti ću vas na Variolu veru…”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap