Jugoslaven arijevac: Oglas kojim je muškarac prije 79 godina tražio damu

Jasmina Grgurić
16. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Na društvenim mrežama pojavio se jedan oglas u kojem muškarac traži ženu. Ono što je zanimljivo jest da on datira iz 1940. godine, sadrži i više nego neobične “reference”, a objavljen je u dnevnim novinama. Oglas je stigao sve do grupe “Zagrepčanke” koja objavljuje znamenitosti vezane za život metropole u neka prijašnja vremena.

Ilustracija: Pixabay

Oglasi u kojima samci traže osobu za druženje i suživot nisu ništa neobično, a nerijetko ih nalazimo i među starijom populacijom. Pritom, reference koje navode uglavnom su dio neke uniformirane šprance. Mane su često izostavljene, a zahtjevi koji se stavljaju pred odabranicu veliki.

No, ovaj oglas po mnogočemu je vrlo neobičan. Datira iz 1940. godine, a objavljen je u Jutarnjem listu. Evo kako se muškarac predstavio i što traži od svoje izabranice:

“Jugoslaven, arijevac, otmen, četrdesetih godina, svjetskom akademskom naobrazbom, prvorazrednim referencama, u vodećem položaju s prihodom od preko 100.000 godišnje, traži inteligentnu damu srednjih godina sa imetkom od najmanje pola milijuna u svrhu zajedničkog poduzimanja i eventualne ženidbe. Diskrecija zajamčena. Profesionalni posrednici isključeni…”