Mesar starije kupce varao na vagi, sada mora platiti i odraditi kaznu

Jasmina Grgurić
26. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Vjerojatno mnogi imaju slično iskustvo, ali nisu nikada dočekali pravdu. No kupci ovog mesara jesu, jer su posumnjali da ih zakida, u što bi se uvjerili kada bi komade mesa izvagali kod kuće. Otkriveno je i kako je varao, a za to će sada morati i platiti.

Ilustracija: Rawpixel

Mesaru Matthewu Butleru iz Velike Britanije određena je novčana kazna i 200 sati komunalnog rada, nakon što je mjesecima ispod svoje vage stavljao kovanice i time povećavao količinu mesa. Na taj način sebi u džep ostavljao bi oko 2,5 kune po prodaji. A otkrili su ga – tajni kupci.

Naime, tajnim kupcima stizale su primjedbe kupaca koji su primijetili da im vage kod kuće pokazuju oko 50 grama manje mesa, što odgovara težini novčića, nego li je to pokazivala vaga u mesnici, prenosi Daily Mail. Najgore je što je na ovaj način varao starije kupce.

Na sudu se branio da je eksperimentirao s vagom, jer je pala na pod za vrijeme pljačke koju je imao u svojoj mesnici. Sud je to odbacio i dosudio mu kaznu od 1.800 funti i 200 sati društveno korisnog rada kako bi nadoknadio za sve vjerne kupce koje je varao.

“Ovo je bio namjerni čin varanja usmjeren na ranjive i starije kupce koji često nemaju velika primanja. Ako bi osoba uzela više od jednog komada mesa, dobit od prevare po samo jednom kupcu bila bi oko 10 kuna” – rekao je Garry Perry, čelnik Vijeća koje regulira usluge na tržištu.

Mesar starije kupce varao na vagi, sada mora platiti i odraditi kaznu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap