Umirovljenik vozio pijan pa dobio kaznu triput veću od mirovine, sud mu malo popustio

Jasmina Grgurić Zanze
10. siječnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik iz okolice Velike Gorice malo je popio i sjeo za volan, ali to mu nije prošlo jer ga je zaustavila policija. Plavci su mu napisali kaznu koja s troškovima prelazi 400 eura. Kako ima samo 150 eura mirovine, žalio se pa mu je sud ipak malo popustio. Tako će platili li u roku dvije trećine iznosa od 200 eura, sud smatrati da je podmirio kaznu.

Umirovljenik vozi automobil

Umirovljenik u automobilu | Foto: Unsplash, ilustracija

Umirovljenik (60) iz Buševca nedaleko od Velike Gorice vozio je pijan, kada ga je zaustavila policija. Nakon što je napuhao 0,77 promila, izdan mu je prekršajni nalog kojim je kažnjen s 390 eura, oduzimanjem vozačke dozvole na mjesec dana te troškom od 24 eura. Sve se dogodilo lani u travnju, a kako ima mirovinu od svega 150 eura, umirovljenik je na ovu odluku uputio prigovor.

Euri
Božidar (74) vozio 'nacvrcan', kazna mu je veća od mirovine: 'Kako ću živjeti i voziti mamu'

U podnesenom prigovoru priznao je krivnju te je izrazio kajanje zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Taj je dan, naveo je, doživio emotivnu situaciju koja je mogla utjecati na njegovu ionako skromu egistenciju te je konzumirao alkohol da si olakša životna opterećenja i da se izjada prijateljima. Naime, plaćanjem kazne morao bi se odreći gotovo triju svojih primanja, piše prema presudi Općinskog suda u Velikoj Gorici Kronikevg.com.

Sudac je utvrdio da čovjek dosad nije bio prekršajno kažnjavan te mu je kaznu umanjio na 200 eura uz 30 eura paušalnog troška prekršajnog postupka. Ako u roku koji je određen za plaćanje kazne plati dvije trećine iznosa, smatrat će se da je kazna u cjelini uplaćena.

Copy link
Powered by Social Snap