Umirovljenik Vinko s više od 3 promila zabio se u znak Stop, sud mu je ipak malo popustio

Jasmina Grgurić Zanze
3. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljenik Vinko jedno jutro u Čazmi vozio je toliko pijan da se zabio u prometni znak Stop. Izmjereno mu je 3,13 promila alkohola u krvi, a pritom nije bio ni vezan niti je uz sebe imao prometnu i vozačku dozvolu. Ipak, sutkinja mu se smilovala tako što mu je novčanu kaznu za četiri prekršaja ublažila na iznos od 880 eura.

Foto: Pixabay

Umirovljenik Vinko (69) napravio je incident u Čazmi tako što je u 10 sati ujutro vozio pijan pa se automobilom zabio u prometni znak Stop. Izmjereno mu je nevjerojatnih 3,10 promila alkohola u krvi. Slučaj je završio na sudu koji mu je ipak malo progledao kroz prste.

– Ulaskom u raskrižje s Ulicom Franje Vidovića, skrećući udesno, uslijed alkoholiziranosti nije uspio izravnati volan te je vozilom u kretanju sletio izvan ceste na travnatu površinu. Pritom je prednjim desnim dijelom vozila udario u prometni znak Stop, gdje se i zaustavio, a u nesreći je nastala materijalna šteta, navodi se u nepravomoćnoj presudi, piše Danica.hr.

Umirovljenica nije vidjela znak Stop pa izazvala prometnu s umirovljenikom

Vinko je sve priznao, ali sutkinju je zamolio da mu ublaži novčanu kaznu s obzirom na to da je neosuđivan te je umirovljenik, pa bi ga ‘podmirenje cijelog iznosa predložene novčane kazne stavilo u izrazito nepovoljan ekonomski položaj’. Osim što je bio pijan, umirovljenik Vinko nije bio ni vezan sigurnosnim pojasom niti je kod sebe imao vozačku i prometnu dozvolu.

Ipak, sutkinja mu se smilovala pa ga je za četiri prekršaja kaznila s 880 eura, što je ispod zakonskog minimuma. Od kazne mu se oduzima i 40 eura jer je bio uhićen pa je dan proveo u policijskom pritvoru. Sutkinja je odlučila i da ne mora platiti troškove prekršajnog postupka. Međutim, dobio je tromjesečnu zabranu upravljanja vozilom, navodi danica.hr.

Copy link
Powered by Social Snap