Ikeinih 1,2 milijuna kuna za poseban mirovinski fond zaposlenicima u Hrvatskoj

Vladimira Paleček
5. siječnja 2018.
Novosti
A- A+

Ikea Grupa će u znak zahvalnosti za njihovu predanost, uplatiti više od 1,2 milijuna kuna u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike u Hrvatskoj, izvijestili su početkom prosinca iz Ikea Hrvatske, a prenijela Hina.

Foto: Pixabay

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack, u sklopu kojeg se zaposlenicima Ikea Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Svakom zaposleniku Ikea Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i radi za tvrtku pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Radnici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalni iznos u odnosu na odrađene sate.

“Vjerujemo u nagrađivanje lojalnosti i iskazivanje zahvalnosti kolegama koji ostaju i nastavljaju raditi za uspjeh cijele Ikea Grupe. Naši kolege trebaju znati koliko cijenimo njihovo iskustvo i predanost, a ponosan sam što će Ikea Grupa u Hrvatskoj ove godine dodijeliti dodatnih 4.176,38 kuna po osobi za mirovine naših 295 kolega”, rekao je direktor Ikea Hrvatska i regionalni direktor Ikea jugoistočne Europe Stefan Vanoverbeke.

Dodatna plaća godišnje

Isti iznos, kako se navodi u priopćenju, dodjeljuje se svima koji su u tvrtki radili najmanje jednu punu fiskalnu godinu. Kada ostvare pet godina rada u tvrtki, akumulirani novac isplaćuje se u poseban mirovinski fond za zaposlenike, a potom se svake godine izravno uplaćuje u fond.

Otkako je Tack uveden prije tri godine, ukupno je 509 milijuna eura uplaćeno u taj fond za bolje mirovine radnicima Ikee. U taj globalni fond uključeni su svi zaposleni, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi. Uz program Tack svi zaposlenici Grupe uključeni su i u program Jedan Ikea bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu radnik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu plaću.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap