Kobna svađa oko mirovine: “Da sam imao bijelu kuvertu i ja bih dobio mirovinu”

Jasmina Grgurić Zanze
29. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

I.M.B. (54) iz Postranja u općini Proložac osuđen je jučer nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu na godinu i pol dana zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Osuđen je za događaj iz srpnja 2015. ispred kafića “Hajduk” u Prološcu Donjem kada se posvađao s I.P.

Foto: Pixabay

Dvojica pijanih muškaraca posvađali su se ispred kafića prije četiri godine. Nakon verbalnog sukoba, jedan je udario drugoga u glavu otvorenim dlanovima na području ušiju, od čega je pao na tlo i svom snagom udario zatiljkom. Od siline udarca glavom o tlo, čiji su zvuk neki svjedoci opisali kao “pucanje dinje ili lubenice”, preminuo je u splitskoj bolnici nakon deset dana, piše Slobodna Dalmacija.

Svjedoci su kazali kako su obojica popila puno piva, a svađa je započela oko mirovine.

USKOK sumnjiči šeficu odjela Mirovinskog da je povećavala mirovine u zamjenu za mito

Preminuli je tako svom prijatelju rekao: “Da sam imao bijelu kuvertu i ja bih dobio mirovinu“,  zbog čega ga je kasniji osuđenik tjerao iz kafića.

Osuđenik je za ovo djelo osuđen već ranije, ali zbog smrti iz nehaja. Sutkinja je sada odbacila njegovu obranu da nije imao namjeru ozlijediti žrtvu, smatrajući da je imao neizravnu namjeru. Kao olakotne okolnosti uzeli su mu kajanje i činjenicu da je žrtvu pokušao pomoći, a kao otegotne što se nije sam prijavio policiji, nego su ga pronašli tek nakon 15 dana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap