Iz penzije se vraća legendarni švedski bend: Najavili 10 novih pjesama i virtualni koncert

Josip Mihaljević
3. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Popularna ABBA nikada se službeno nije raspala, ali činjenica ostaje da je svatko svojim putem otišao još 1982. godine. Jučer su najavili povratak na glazbenu scenu, a svi članovi su stariji od 70 godina.

abba

Foto: ABBA | Yotube screenshot

Legende popularne glazbe 70-ih godina prošlog stoljeća vraćaju se na glazbenu scenu. Švedska ABBA najavila je izlazak novog albuma, prvog nakon 40 godina pauze. Iako se o povratku šuškalo više puta u posljednja četiri desetljeća, ovoga puta postoji i službena potvrda od samih članova, piše bbc.com.

Björn (76), Agneta (71), Anni-Frid (75) i Benny (74) jučer su najavili album Abba Voyage koji će izaći u studenom ove godine. Uz novi album koji bi trebao imati deset pjesama najavili su i niz revolucionarnih koncerata na kojima će virtualni avatari (nazvani Abbatari) svirati hitove poput Mamma Mia i Waterloo.

“Prvo smo snimili dvije pjesme, a nakon toga smo pomislili – pa mogli bi još pokoju”, kazao je Benny Andersson.

Na kraju su završili s 10 pjesama pa su odlučili izdati album. Singl pjesma ‘I Still Have Faith In You’ objavljena je jučer na raznim platformama:

Bend je navodno odbio ponudu tešku 1 milijardu dolara da karijeru ožive 2000. godine. Stvari su se zakotrljale kada je 2018. godine Benny pozvao ostatak članova benda u njegov kućni studio i vrlo brzo su krenuli stvarati nove pjesme.

 

Iz penzije se vraća legendarni švedski bend: Najavili 10 novih pjesama i virtualni koncert
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap