Nema više ‘prljavaca’: Evo pod kojim će imenom nastupati Prljavo kazalište

Matej Markovinović
18. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Najava za festival Fusion u Splitu, otkrila je da će Prljavo kazalište od sada nastupati pod imenom “Houra Grupa”. Promjeni imena prethodila je sudska zabrana s početka srpnja, prema kojoj se Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu zabranilo korištenje imena “Prljavo kazalište”.

Screenshot: YouTube

Jasenko Houra i Mladen Bodalec, članovi legendarnog benda Prljavo kazalište, od sada će nastupati pod imenom Houra Grupa, otkrila je najava za festival Fusion u Splitu.

Vijest o promjeni imena u Houra Grupu stiže nakon što je početkom srpnja donesena privremena sudska mjera, prema  kojoj je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena “Prljavo kazalište”, “prljavci” i slično. Ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali ove mjere, sud je odredio i novčanu kaznu.

“Privremena mjera određena je pod prijetnjom novčanih kazni i to 30.000 kn za gospodina Houru te 10.000 kn za godina Bodaleca ukoliko ne postupe po tom rješenju, i to za svaku pojedinačnu povredu”, rekla je za Index Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica bivšeg bubnjara Prljavog kazališta, Tihomira Fileša.

Podsjećamo da smo krajem prošle godine imali  priliku razgovarati s Hourom, koji nam je otkrio da osjeća težinu problema s kojima se umirovljenici nose.

Jasenko Houra: Kakvi smo to ljudi kada šutke dopuštamo takav odnos prema starijima?

“Stravično je teško biti imun na sve to. Samo kad pomislim koliko je teško starijima, pa na svoje kolege koji nemaju, koji idu u javnu kuhinju…”, govorio je tada Houra.

Cijeli razgovor možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap