Zagrepčanka (96) oborila svjetski rekord na 100 metara trčeći za tramvajem

Jasmina Grgurić
12. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Vijest iz naslova je, naravno, samo satira. Ipak, zanimljiva je utoliko jer karikira stvarnu situaciju iz svakodnevnog života kojoj smo barem jednom svi svjedočili. Naime, osim što se mladi često ne ustaju da bi ustupili svoje mjesto u tramvaju starijima od sebe, isto tako i umirovljenici znaju ponekad pokazati zavidnu fizičku snagu s ciljem da se domognu sjedala.

Tramvaj je besplatan za starije s do 3.200 kuna (Pixabay)

Situacija u tramvaju u kojem se “bakica” bori da dođe do praznog sjedala poslužila je novinarima News bara za još jedan satirički prikaz starije populacije. Nakon što su im se umirovljenici našli na meti zbog kondoma koji im ispadaju pa tuže Durex, odlučili su im posvetiti još jedan tekst.

“Borba za slobodno mjesto u tramvaju ili autobusu ponekad iz umirovljenika izvuče nadljudske napore. Lakat pod rebra, vrh kišobrana u leđa ili rafalni udarci vrećicama ispod pojasa samo su neke od posljedica jurišanja penzionera na slobodna sjedala.

Generalno bahati, iritantni i bezobrazni - pitali smo mlade što misle o ponašanju starijih u tramvajima

Ti juriši na sjedala ponekad ostavljaju bez daha, a jutrošnji sprint zagrepčanke iz Adamoveca Katice oborio je svjetski rekord u sprintu na 100 metara. Vidjevši tramvaj koji je prolazio cestom, gospođa se namrštila kako bi skenirala ima li slobodnih mjesta, a onda je podigla obrve očito vidjevši jedno mjesto. Odgurnula je trudnicu i počela sprintati prema stanici brzinom koja nikad nije viđena, čak niti atletskim mitinzima.

Nova svjetska rekorderka tvrdi da je osjetila čim je vidjela mjesto da je samo njezino i božje te da ga mora imati. Iz atletskog saveza poručili su da je možda oborila i rekord u skoku u dalj jer je s vrata odmah doskočila na jedino slobodno mjesto” – piše News bar.