Riječke odgojiteljice ministru Paviću plakatom poručile što misle o radu do 67

Jasmina Grgurić
1. travnja 2019.
Foto dana
A- A+

Što misle o radu do 67. godine, plakatom su Vladi i ministru rada i mirovinskog sustava, Marku Paviću, poručile i riječke odgojiteljice. Fotografiju je na svojoj facebook stranici objavila sindikalna inicijativa “67 je previše“. Pripreme za prikupljanje potpisa za nadolazeći referendum su u tijeku, a inicijatori putuju po većim gradovima kako bi sve iskoordinirali.

Dvije mlade odgojiteljice u Rijeci drže plakat na kojemu je starija gospođa s hodalicom uz poruku. “Imam 67 godina, kad će ta mirovina?! Ne radu do 67.

I dosta, mogu li tete u vrtiću do te životne dobi raditi jedan od najodgovornijih i najplementijih poslova na svijetu, brinuti o rastu i razvoju najmlađih? Ovom pitanju svakako doprinosi i činjenica kako vrtićke skupine i dalje imaju prevelik broj djece, što stavlja veliki izazov i pred mlade, a kamo li one starije odgojiteljice koje istovremeno moraju paziti na njihovu sigurnost, igrati se, saginjati pa i potrčati za njima.

Kako je izgledao prosvjed radnika i odgojitelja protiv rada do 67. godine u lipnju prošle godine i što su poručili tada Vladi na Markovu trgu, pogledajte u našoj galeriji.