Video: Iznosi mirovina variraju, a građani su nam otkrili koliko dobivaju i koliko bi im bilo dovoljno za život

Ana Kanazir
25. siječnja 2024.
Priče
A- A+

Dok netko prima mirovinu od 600 eura, drugi jedva preživljava s mirovinom od 300 eura ili manje. Prosječna mirovina s međunarodnim ugovorima iznosi 450,87 eura, dok ona bez njih iznosi 509,38 eura. Upravo zato smo odlučili pitati građane jesu li zadovoljni svojom mirovinom, ali i što misle koliko bi ona trebala iznositi za normalan život. Većina ih se složila da bi se trebalo raditi o iznosu od 1.000 eura.

Umirovljenica pored natpisa 'Pitamo vas: Koliko vam iznosi mirovina?'

Iznos mirovine | Foto: Mirovina.hr

Razlike u iznosima mirovina su velike, a posebno se one osjete između žena i muškaraca, o čemu smo pisali i ovdje. Saznali smo kolike mirovine imaju građani glavnog grada, ali i jesu li zadovoljni.

O iznosima mirovina rijetki žele pričati, ali nama su se umirovljenici ipak povjerili i otkrili koliko dobivaju mjesečno, a rekli su nam i kolike bi mirovine trebale biti.

– A tko je zadovoljan mirovinama? Malo tko je zadovoljan, rekao nam je jedan umirovljenik i dodao kako bi minimalna mirovina trebala biti 600 eura.

S druge strane, umirovljenica smatra da joj je iznos mirovine premali s obzirom na godine radnog staža, ali i kako bi iznos svim umirovljenicima trebao biti puno veći. Prodavačica na tržnici nam je otkrila kako bi trebali imati iznose kao Slovenci.

Nekoliko umirovljenika nam je priznalo kako bi idealan iznos mirovine za normalan život bio 1.000 eura. Ni za što luksuzno, nego za normalan život, za platiti režije i da je moguće otići na tržnicu.

Što su nam još otkrili umirovljenici možete vidjeti u videu ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap