Prodavačica Ljubica s tržnice u Splitu (84): ‘Ja sam svoju mirovinu zaradila na ovoj ploči’

Ana Kanazir
3. lipnja 2024.
Priče
A- A+

Bili smo na tržnici, odnosno pazaru ili pijaci u Splitu, a tamo smo sreli jednu vrlo simpatičnu umirovljenicu koja uživa u svojem poslu. Svi je dobro znaju, a čuli smo i kako je novinari inače nikada ne zaobilaze. Ispričala nam je kako uživa u svojem poslu, ali i da ne planira prestati s radom.

Umirovljenica na tržnici u Splitu

Umirovljenica s tržnice Split | Foto: Mirovina.hr

Osim što smo pitali prolaznike u Splitu kakav je život umirovljenika u ovom gradu, o čemu možete pročitati ovdje, svoju nam je životnu priču ispričala i umirovljenica koja pola života prodaje voće i povrće na tržnici. Ona ima 84 godine, a o prestanku rada ne razmišlja.

pekmez narančaste boje i u kutu kumica na tržnici Ana
Video: Pekmez se može raditi od raznog voća, a kumica na placu nam je otkrila svoju tajnu

Umirovljenica Ljubica na tržnici u Splitu radi blizu 60 godina, a cijeli život je bila domaćica i prodavačica. Otkrila nam je i kako je to raditi danas u usporedbi na nekada.

– Blizu 60 godina radim na ovoj ploči. Najbolje je danas raditi, samo da možemo normalno živjeti. Radim kao da mi je 34 godine, rekla nam je prodavačica.

Uz rad na tržnici, ova umirovljenica ima vrlo bogat život. Ide na izlete s umirovljenicima posvuda, a kakva je točno ponuda aktivnosti za umirovljenike u Splitu su nam otkrili iz Udruge MI, o čemu smo pisali ovdje.

Što se tiče poruke za umirovljenike, otkrila nam je kako svima želi zdravlje.

– Samo da budemo svi dobro, živi i zdravi je poruka za umirovljenik. Neka zdravlje posluži svakoga, ne samo mene.

Cijeli video prpošne umirovljenice možete vidjeti ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap