Umirovljenicima za blagdane poklon bon od 300 kuna

Jasmina Grgurić
19. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Gradovi nastavljaju objavljivati pozive umirovljenicima da se prijave za božićnice. Neki podižu zadani prag mirovine, ali i iznose samih pomoći kako bi u krizi pomogli što većem broju starijih građana. Za nekoliko desetaka kuna rasla su im primanja pa su mnogi zbog usklađivanja ostali bez “blagdanskog” novca. No, osim u novcu, neki će božićnice dobivati u bonovima.

Foto: Mirovina.hr

Grad Rijeka podijelit će umirovljenicima s malenim mirovinama poklon bonove u vrijednosti od 300 kuna, a moći će ga potrošiti jedino u Plodinama.

Bonove će podijeliti za tri skupine starijih građana; za oko 500 umirovljenika s mirovinom do 1.700 kuna koji u 2021. godini ostvaruju pravo na novčanu pomoć, zatim za oko 150 osoba starijih od 65 godina bez prihoda te za oko 1.000 umirovljenika s mirovinom od 1.700 kuna do 2.500 kuna. Cenzus je podignut prošle godine.

novac
Još deset gradova pozvalo umirovljenike da se prijave za božićnicu

Zahtjev će morati podnijeti umirovljenici čija je mirovina u rasponu od 1.700 do 2.500 kuna, a mogu to učiniti od 29. studenog do 31. prosinca 2021. godine, dok su ostali već u sustavu.

No, kako bi mogli ostvariti pravo na poklon-bon, umirovljenici moraju ispuniti i još neke dosta stroge uvjete osim visine mirovine. Ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati u Hrvatskoj nekretninu koja im ne služi za stanovanje, poslovni prostor ili kuću za odmor te ukupni prihodi kućanstva u kojima žive ne smiju biti viši od 3.625 kuna za dvočlano kućanstvo, viši od 4.875 kuna za tročlano kućanstvo te viši od 6.250 kuna za četveročlano kućanstvo (ako kućanstvo ima više od četiri člana, cenzus prihoda kućanstva za svakog se člana povećava za 875 kuna).

Umirovljenicima za blagdane poklon bon od 300 kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap