Umirovljenici o izbacivanju Hrelje iz HSU-a: ‘U stranci je od kolijevke, a sad ne bu do groba’

Milan Dalmacija
23. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Nakon što je stigla vijest o izbacivanju Silvana Hrelje iz Hrvatske stranke umirovljenika, skupili smo više od 250 komentara umirovljenika na našoj Facebook stranici. Većina je jedva dočekala ovu vijest, no neki su upozorili kako ovakav potez HSU-a nema nikakvog smisla, budući da umirovljenici kao najbrojnija populacija u društvu, gube jedinog saborskog zastupnika. Neki su se, pak, odlučili našaliti s cijelom situacijom.

Silvano Hrelja gostovao je u našem podcastu | foto: mirovina.hr

Predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika izbacilo je Silvana Hrelju iz članstva na izvanrednoj sjednici nakon što je on sudjelovao na predstavljanju programskih smjernica platforme Umirovljenici zajedno, o čemu možete čitati ovdje.

U priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HSU-a, Veselko Gabričević, navodi se kako je Hrelja izbačen iz stranke upravo zbog toga, ali i zbog “političke higijene”. Od ranije je poznato da se vodstvo stranke nije slagalo s Hreljinim istupima u javnosti i Saboru, što je očigledno kulminiralo jučer.

No, ova je vijest izazvala salvu reakcija umirovljenika. Na vijest o izbacivanju Hrelje iz stranke prikupili smo više od 250 komentara na Facebooku. Većina naših čitatelja mahom je poručila: “Konačno!”

Neki drže da bi Hrelja trebao napustiti i Sabor

Bilo je i dosta onih koji smatraju da je to trebalo ranije učiniti, kao i onih koji drže da Hrelju treba izbaciti iz Sabora. Mnogi drže da je on u Saboru učinio puno za sebe, ali ne i za umirovljenike. Mi vam, pak, donosimo pregled najzanimljivijih komentara za, ali i protiv isključenja Hrelje iz HSU-a.

silvano hrelja
Silvano Hrelja izbačen iz Hrvatske stranke umirovljenika: Evo što je bila posljednja kap koja je prelila čašu

– Sad konačno može u mirovinu ili možda još nema uvjete?, zapitao se jedan naš čitatelj, dok je netko nadodao: “Hvalim te Bože, napokon! Trebalo bi ga još izbaciti i iz Sabora, politike općenito! Umirovljenici bi trebali dobiti odštetu od njega koliko im je štete nanio! On je jedan bijedni žetončić!”

– Hrelja se uvijek i isključivo uvijek brinuo samo za sebe. Umirovljenike smatra samo pijunima s kojima će ostvariti svoj cilj, a da zauzvrat neće za umirovljenike napraviti apsolutno ništa u korist umirovljenika. Nitko u Saboru se ne može, ili ne želi, založiti za umirovljenike, jer oni koji ih, kao, zastupaju se uglavnom hvataju klimanja glavom, hvatanjem fotelja, tj. čisti plaćenici ili prodane duše u narodu poznate kao žetončići, ustvrdio je još jedan naš pratitelj.

– Konačno! Taj čovjek dugo već nema nikakve veze s penzićima i našim životom! Prirepak HDZ-u koji nas je doveo na rub prosjačkog štapa sa 40 godina rada!

Općeniti zaključci naših čitatelja glase otprilike ovako: “Sjaši Kurta da uzjaši Veseljko”, “Sve su to političke igre i igrice…”, “Ništa nije učinio za umirovljenike”.

‘Koliko se Gabričević brine o umirovljenicima?’

No, ima i onih koji smatraju da nije trebalo ovako ispasti. Drže da će sad umirovljenicima biti još gore, pogotovo jer su formalno izgubili jedinog predstavnika u Saboru.

– Sada dolaze Titovi pioniri koji će uvećati mirovine. Bez straha penzići, od sutra ne trebamo strahovati jer sada idu novi koji se bore opet samo za sebe, a ne baš za umirovljenike, ustvrdila je jedna čitateljica portala Mirovina.hr.

– Koliko se Gabričević brine o umirovljenicima? Ovim idiotskim potezom je HSU izbacio iz Sabora i dobio status vanparlamentarne stranke, ustvrdio je još jedan naš čitatelj, a drugi se nadovezao, misleći na Hrelju: “On je odradio. Što su odradili drugi, koliko članova imaju i kakav program nude? Guraju sebe na bolje pozicije.”

Neki, smatraju da je Hrelja učinio, ili barem pokušao učiniti, i nešto dobro za umirovljenike.

– Dobro, izbacili su ga iz stranke, ali on je jedini koji je pokušao da se izbori da umirovljenici budu oslobođeni TV pretplate. Naravno, ne može sam, trebali su ga podržati… Nije išlo… E, da vidimo ostale što će učiniti za penziće, glasi jedan od komentara.

Nevjerojatan potez: Hrelja je bio izbačen iz HSU-a i prije nego je završeno glasovanje

– A šta su dobili njegovim izbacivanjem?? A sasvim je normalno da se prikloni vladajućoj koaliciji pa bila to lijeva ili desna opcija, zaključio je netko.

Neki su se i našalili

Bilo je i onih koji su sagledali širu sliku umirovljeničke populacije. Drže da bi umirovljenici trebali imati veći utjecaj u politici.

– Sabor i Vlada ovise o grupi nacionalnih manjina ,a umirovljenici kojih ima najviše, preko milijun, nemaju nikakav utjecaj, ustvrdio je jedan naš čitatelj, drugi je dodao: “Po broju članova umirovljenici bi mogli vladat u Hrvatskoj samo kad ih ne bi bilo u 1.001 umirovljeničkoj stranci. Kod nas, ako nisi predsjednik ili tajnik, blagajnik, odmah osnuj novu svoju stranku. Gdje to buš?”

Neki su se s ovom ozbiljnom situacijom odlučili našaliti.

– “Nikad mlađi, nikad zdraviji, nikad vitalniji, nikad ljepši i pametniji! Što ćemo sad s njim?” – zavapiše vazda jalni hrvatski penzići i izbaciše ga iz Stranke ne shvaćajući da je Silvano vječan. Zapravo: Svi smo mi Silvano!, ustvrdio je jedan pratitelj Mirovina.hr

– Pa kak’ ste to mogli napraviti? Pa on je u stranci od kolijevke, a sad ne bu do groba, zaključio je drugi.

https://www.facebook.com/mirovina.hr/posts/pfbid02pwV4WJdUdcZfDbx7h1LXWZQZ8HShWXwSPmoNrsRjmS2uGue92gmMYJe1onbSCU5Bl?__cft__[0]=AZX_iUFcrhts6J2qFNhr1E1g1BBItfGIgRZwcrSEVF_7lAje-_uRewxSU50O9BoO1M2iOuXG9MgTVfEDW1O4hTrLs2O1V8-w4LiB9ZL388vFNGYQPUgICMIBEmmkQiAJJWJrtxyJmHo2EmlIRjfs8R7DlQN3VBt3pAFgcXRU3HSwf3XcMV4EMBJcvPZMqXnOfpyzb-9VfTwnOndvc3dbww5d&__cft__[1]=AZX_iUFcrhts6J2qFNhr1E1g1BBItfGIgRZwcrSEVF_7lAje-_uRewxSU50O9BoO1M2iOuXG9MgTVfEDW1O4hTrLs2O1V8-w4LiB9ZL388vFNGYQPUgICMIBEmmkQiAJJWJrtxyJmHo2EmlIRjfs8R7DlQN3VBt3pAFgcXRU3HSwf3XcMV4EMBJcvPZMqXnOfpyzb-9VfTwnOndvc3dbww5d&__tn__=%2CO%2CP-R]-R

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap