Umirovljenica htjela masažu, pa joj ‘maser’ ukrao nekoliko tisuća eura

Luka Kalac
4. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Umirovljenici iz Zagreba se na vratima pojavio nepoznat muškarac koji se predstavio kao lažni zdravstveni djelatnik. U kratkom razgovoru, ponudio joj je masažu, a umirovljenica ga je pustila u svoju kuću na Maksimiru. Nakon što je lažni maser izmasirao umirovljenicu i otišao, ubrzo je shvatila da joj je muškarac ukrao novac iz sobe.

Čovjek s dvije ruke masira nogu.

Masaža | Foto: Unsplash / Bas Peperzak

Prevarantima su mete najčešće umirovljenice i umirovljenici. Kada pronađu osobu treće životne dobi, lažno se predstavljaju nudeći im niz usluga, od bankarskih preko poštanskih pa sve do zdravstvenih.

Uhvaćena lažna maserka: Dvije umirovljenice oštetila za 80.000 kuna

Pojedini umirovljenici nasjednu unatoč brojnim upozorenjima

Nerijetko se prevaranti znaju predstavljati i kao zdravstveni djelatnici koji nude tretmane poput masaža umirovljenim osobama. Unatoč gotovo pa neprestanim upozorenjima, umirovljenice i umirovljenici nisu dovoljno sumnjičavi pa takve ponude nerijetko završe kao paravani za krađu novca, nakita i drugih vrijednih predmeta.

Takav se slučaj se dogodio, kako je istaknula Policijska uprava zagrebačka, u četvrtak, 18. travnja oko 15 sati na zagrebačkom Maksimiru, u Ulici IV. Maksimirsko naselje. Nepoznati muškarac pozvonio je na vrata kuće 81-godišnje umirovljenice kojoj se lažno predstavio kao zdravstveni djelatnik.

Nakon masaže, shvatila je da joj je novac ukraden

‘Maser’ je umirovljenici ponudio masažu koju je prihvatila, a potom ga je pustila u svoj dom. Lažni zdravstveni djelatnik je izmasirao umirovljenicu i kada je napustio njenu kuću, shvatila je kako joj je nestao novac iz sobe.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća eura. Umirovljenica je prijavila cijeli slučaj tek tjedana dana poslije, točnije 25. travnja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap