Umirovljenici na meti lažnih maserki: Jednom kad ih pustite u kuću, ostat ćete bez novca!

Jasmina Grgurić Zanze
8. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Još jedna umirovljenica našla se ovih dana na meti prijevare lažne maserke. Ovoga puta kradljivica se predstavila kao liječnica koja masira pa ju je 74-godišnja žena pustila u kuću. No, vrlo brzo je shvatila da je ostala bez ušteđevine.

Ilustracija: Rawpixsel

Svega nekoliko dana nakon što su dvije pohlepne “maserke” nasilno upale u stan 76-godišnje umirovljenice u Varaždinu, koja ih je odbijala pustiti unutra, dogodila se još jedna slična prijevara u Ogulinu.

vrata kuca kvaka
Pohlepne "maserke" umirovljenici na silu upale u stan i uzele joj novac

U kuću 74-godišnjakinje na ogulinskom području Jasenka došla je mlađa ženska osoba. Predstavila se kao liječnica koja radi masaže. Žena ju je pustila u kuću da bi neznanka potom u jednom trenutku iskoristila nepažnju vlasnice i otuđila joj novac. Umirovljenica je to primijetila tek nakon njenog odlaska, a policija je izvijestila kako provodi kriminalističko istraživanje događaja te traga za prevaranticom.

Lažne maserke kao “uloga” za pljačkanje starih i nemoćnih jedno je vrijeme utihnula no sada se opet vraća, pri čemu prevarantice računaju da su njihove žrtve već polako zaboravile na ovaj obrazac ulaska u kuće i stanove umirovljenika. Pod izlikom da im nude uslugu, zapravo im vješto odnose novac, nakit i ušteđevinu.

Copy link
Powered by Social Snap