[ANKETA] U jednom gradu ove će godine božićnica iznositi 25 kuna, a u drugom čak 4.000 kuna

Ana Kanazir
7. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Kao što smo već pisali, neki gradovi i općine su već krenuli sa isplatom božićnice, dok se u drugima tek prikupljaju potrebni dokumenti. Jednako tako, sam iznos božićnica će ovisiti o visini mirovina, a razlikovat će se i od mjesta do mjesta. Izdvojili smo nekoliko njih koji će dodijeliti najviše božićnice, ali i grad koji dodjeljuju najmanji iznos božićnice za određeni iznos mirovine. Biograd će tako dodijeliti najmanji iznos božićnice od 25 kuna za umirovljenike koji imaju mirovinu 5.000 kuna, a Umag će umirovljenicima kojima mirovina iznosi manje od 1.000 kuna dodijeliti čak 4.000 kuna božićnice.

Foto: Mirovina.hr

Osim navedenih gradova, ovdje možete vidjeti kompletan popis gradova i općina koji će dodijeliti božićnice svojim umirovljenicima. Dok su neki jako izdašni što se tiče iznosa, drugi će dodijeliti jako male iznose, dok dosta gradova i općina neće dodijeliti ništa.

U više od 100 gradova i općina dijeli se božićnica: Pogledajte koliko će dobiti umirovljenici

Visoke božićnice u nekoliko gradova

Na prvom mjestu s najvećim iznosom božićnice pronašao se Umag, koji dodjeluje iznos od 4.000 kuna za umirovljenike kojima mirovina iznosi 1.000 ili manje od 1.000 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, dok će za umirovljenike čija je mirovina do 2.000 kuna mjesečno, božićnice iznositi 1.000 kuna, a potporu ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Umaga.

Osim Umaga, visoke iznose božićnice će dijeliti i općina Orahovica koja će svojim umirovljenicima s mirovinama do 2.500 kuna osigurati iznos od 600 kuna, dok će Crikvenica za sve kojima mirovina iznosi do 3.000 kuna dodijeliti 500 kuna božićnice. U Velikoj Gorici će umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobiti božićnicu od 800 kuna.

Najmanji iznos božićnice je 25 kuna, ali…

Najmanji iznos božićnice bit će u dodijeljen u Biogradu, ali radi se iznosu božićnice zaodređeni iznos mirovine. Odnosno, umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 5.000 kuna dobit će božićnicu od samo 25 kuna, dok će oni kojima mirovina iznosi od 2.500 kuna dobiti 650 kuna, a oni kojima mirovina iznosi od 1.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 1.025 kuna.

Kako bi se smanjile ove velike razlike između pojedinih gradova, predsjednik HSU-a Veselko Gabričević ponovio je zahtjev za isplatom božićnica baš svim umirovljenicima. Istaknuo je da bi to državu koštalo manje, čak i kad bi svi umirovljenici dobili po 100 eura, nego da to zasebno rade gradovi i općine, o čemu smo više pisali ovdje.

Na što ćete potrošiti božićnice?

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap