U više od 100 gradova i općina dijeli se božićnica: Pogledajte koliko će dobiti umirovljenici

Ana Kanazir
16. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Kao i svake godine i ove će brojni gradovi, županije i općine diljem Hrvatske barem malo olakšati život umirovljenicima i to uz pomoć božićnica. Iako se iznosi od mjesta do mjesta znatno razlikuju, svaka pomoć dobro dođe. U većini gradova i općina isplate su već krenule, a mi donosimo popis gradova i općina koji će svojim umirovljenicima osigurati božićnice u obliku novaca ili poklon bonova.

Foto: Mirovina.hr

Božićnice se ove godine dijele u čak 122 gradova i općina, pri čemu se najveći iznos od 4.000 kuna daje u Umagu, dok se iznos od 25 kuna daje jednoj kategoriji umirovljenika u Biogradu, o čemu smo pisali ovdje. Ipak, velik broj umirovljenika ove godine neće ni dobiti božićnicu, što je potvrdila naša anketa. Ako tekst čitate na računalu, željeni grad ili određenu općinu možete pronaći tako da stisnite na tipkovnici istovremeno tipke CTRL F nakon čega će vam se otvoriti mali okvir u gornjem desnom kutu ekrana. U njega možete upisati mjesto koje vas zanima. Također, radi lakšeg snalaženja, popis je posložen po abecedi. Koliko su iznosile božićnice prošle godine možete pogledati ovdje.

Bakar

Svim umirovljenicima sa prebivalištem na području Grada Bakra, koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 3.200,00 kn mjesečno neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) te osobama starijim od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu, isplatit će se božićnica u iznosu od 300 kuna. Umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju: ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika, dokaz o prebivalištu (za osobe koji po prvi puta podnose zahtjev), dokaz o visini mirovine iz kojih je vidljiv ukupan iznos mirovinskih primanja, ne stariji od 2 mjeseca. Zahtjevi s pratećom dokumentacijom podnose se Gradu Bakru, od 21. studenoga do 30. prosinca 2022. godine. Isplata će biti realizirana po obradi zahtjeva, tijekom studenog i prosinca 2022. te siječnja 2023. godine na tekuće račune umirovljenika

Beli Manastir

Božićnice će se dodijeliti umirovljenicima s mjesečnim iznosom mirovine od 3.000 kn i manje, a iznosit će 200 kuna. Isplata će biti obavljena od 5. do 19. prosinca na tekući račun ili osobnom podjelom na kućnoj adresi.

Biograd

Svim umirovljenicima sa prebivalištem na području Grada Biograda na Moru, koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 5.000 kn mjesečno neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj), isplatiti će se Božićnica. Iznos božićnice će ovisiti o visini mirovine. Tako će oni kojima mirovina iznosi 5.000 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 25 kuna, dok će oni kojima mirovina iznosi 100 kuna dobiti 1.250 kuna. Uvjete možete vidjeti ovdje.

U dokumentu možete vidjeti sve iznose božićnica, ovisno o iznosu mirovine:

Cres

Oni kojima je mirovina do 1.000 kuna, dobit će božićnicu u iznosu od 550 kuna, oni s mirovinom do 2.000 kuna će dobiti 400 kn, a oni s mirovinom do 3.000 kn dobit će 250 kn, a oni kojima je mirovina veća od 3.000 kn mogu dobiti po 150 kn naknade. Isplate će Grad obaviti prema lanjskom popisu stanovništva pa oni kojima su se mijenjale mirovine ili koji su postali umirovljenici ove godine, to moraju javiti do 20. prosinca.

Crikvenica

Svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Crikvenice koji ostvaruju mirovinu do iznosa 3.000 kuna ostvarit će pravo na božićnicu koja iznosi 500 kuna. Božićnice će se isplaćivati u poslovnici FINA-e u Crikvenici u razdoblju od 28. 11. 2022. do 29. 12. 2022. godine.
Kako bi preuzeli božićnicu, korisnici trebaju doći u poslovnicu FINA-e u Crikvenici, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB. Umjesto korisnika koji ostvaruje pravo na božićnicu, božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice.

Čakovec

Svi umirovljenici koji imaju primanja po osnovi mirovine, uključujući i one zarađene u inozemstvu, manja od 2.501,00 kune moći preuzeti 200 kuna božićnice. Podjela božićnica organizirat će se prije božićnih blagdana u prostorima Gradske uprave, a na koji će se to način odvijati, Grad Čakovec će pravovremeno obavijestiti javnost putem svojih internetskih stranica.

Čavle

Općina Čavle je pripremila poklon bon u vrijednosti od 300 kuna. Poklon bon može dobiti po jedan umirovljenik stariji od 70 godina u jednom kućanstvu ili obitelji. Bonovi se mogu iskoristiti u trgovačkom centru Metro u Čavlima. Po bonove umirovljenici mogu doći u Klub umirovljenika u Bajcima, s osobnom iskaznicom.

Čazma

Iznos božićnice je za umirovljenike ovog grada ove godine povećan. Tako će umirovljenici kojima mirovina iznosi manje od 2.000 kuna dobiti 200 kune božićnice. Kako bi ostvarili pravo na pomoć, umirovljenici trebaju priložiti: kopiju osobne iskaznice i dokument s OIB-om, kopiju zadnjeg odreska mirovine (tuzemna i/ili inozemna) ili izvod iz banke na kojemu je vidljiv iznos mirovine – uzimaju se u obzir ukupna primanja iz mirovinskog sustava (mirovina i zaštitni dodatak na mirovinu) i popuniti Zahtjev za isplatu (koji se može dobiti u Gradskoj upravi ili na www.cazma.hr ili zatražiti putem e-maila: elvira.babic.markovic@cazma. Zahtjevi se podnose u Gradskoj upravi, osobno (ostaviti na porti Gradske uprave), poštom (na adresu Grad Čazma. Trg Čazmanskog kaptola 13, Čazma) ili putem e-maila [email protected] (poslati skenirani zahtjev i dokumentaciju).

Daruvar

Umirovljenici s najnižim mirovinama, do 1.000 kuna, dobit će po 300 kuna božićnice, oni s mirovinama od 1.000 do 2.000 kuna dobit će po 200 kuna, a po 100 kuna dobit će umirovljenici s primanjima od 2.001 do 4.000 kuna.

Duga Resa

Umirovljenici koji primaju starosnu mirovinu, a čija mirovina ne prelazi 1.700 kuna će dobiti 250 kuna božićnice.

Dugo Selo

Svi umirovljenici s mirovinom do 3.000 kuna, korisnici osobne invalidnine i doplatka, te korisnici minimalne zajamčene naknade dobit će božićnicu od 300 kuna. Raspored podjele možete vidjeti ovdje.

Đakovo

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 1.500 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 400 kuna, umirovljenici koji imaju mirovinu od 1.500,01 kuna do 2.000 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 300 kuna, a umirovljenici koji imaju mirovinu od 2.000,01 kuna do 2.600 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna. Uz zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu potrebno je priložiti odrezak o mirovini. Građani koji imaju pravo na božićnicu mogu je preuzeti u Kući Reichsman, Ulica pape Ivana Pavla II, 10 (korzo) svakim radnim danom od 9.00 do 14.00 sati i to od 29. studenog do 16. prosinca 2022. godine.

Đurđevac

Za ovogodišnje Božićne blagdane osigurana su financijska sredstva u iznosu od 200 kuna za sve sugrađane rođene prije 1. siječnja 1957. godine koji ostvaruju mirovine manje od 2.500 kuna. Prijave za božićnicu se zaprimaju putem mail-a: [email protected] ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 21. prosinca na popunjenom obrascu uz koji je potrebno priložiti: presliku osobne iskaznice, račun za isplatu, kopiju zadnjeg odreska od mirovine i Zahtjev (obrazac se može preuzeti na stranicama Grada i kod portira na ulazu u zgradu).

Garešnica

Božićnica će za umirovljenike u Garešnici iznositi 200 kuna, a dobit će je svi umirovljenici koji imaju mirovine manje od 2.000 kuna mjesečno. Svi koji zadovoljavaju ovaj uvjet moraju doći u gradsku upravu do 21. studenoga radi upisa u evidenciju. Treba ponijeti osobnu iskaznicu, odrezak mirovine, OIB i broj tekućeg računa, a isplate kreću u prosincu.

Gospić

U Gospiću, između ostalog, pravo na božićnicu imaju i umirovljenici s ukupnim mirovinskim primanjima (tuzemnim i inozemnim) u iznosu do 2.500 kn, a dobit će božićnicu u iznosu od 300 kuna. Isplaćivat će se od 28. studenoga do 02. prosinca u vremenskom periodu od 09.00 do 13.00 sati u Gradskoj upravi Grada Gospića na adresi Budačka 55. Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana bit će objavljen na web stranici Grada Gospića

Grad Krk

Svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Krka s navršenih 75 godina, a koji NISU članovi Udruge umirovljenika Grada Krka ili Udruge umirovljenika Poljica – Šotovento, u povodu predstojećeg blagdana Božića, dodijelit će se božićnice u vrijednosti od 250 kn. Božićnicu je potrebno zatražiti putem Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka, točnije dostavom osobnih podataka koji uključuju: ime i prezime, mjesto i adresu prebivališta, datum rođenja te OIB broj i to e-mailom na: [email protected]. Dostava podataka moguća je telefonom na 051/401-120, pismenom dostavom traženih podataka u pisarnicu Grada Krka ili poštanskim putem na adresu: Grada Krk, Trg Josipa bana Jelačića 2, 51500 Krk. Prethodno navedeni iznos potom će se poštanskom uplatnicom uputiti na adresu prebivališta podnositelja zahtjeva, s time da će se zahtjevi zaprimati do 23. prosinca 2022. godine.

Grad Otok

Grad Otok će isplatiti božićnice umirovljenicima i osobama koje su starije od 65 godina, a ne primaju mirovinu u idućim iznosima. Osobe kojima mirovina iznosi do 2.499,99 kuna dobit će 500 kuna, dok će osobe kojima mirovina iznosi od 2.500 do 5.000 kuna dobiti 300 kuna. Potrebno je popuniti zahtjev koji se nalazi na stranici www.otok.hr, a potrebno je priložiti i dokaz o visini mirovini, presliku osobne iskaznice i presliku bankovnog računa. Osim za građane Otoka, ovo vrijedi i za građane Kompletinaca.

Grad Pag

Ako je mirovina do 2.500 kuna novčana potpora iznosit će 250 kuna, a za mirovine od 2500,01 kuna do 3.500 kuna 150 kuna. Socijalno ugroženim osobama isplatiti će se novčani dodatak u iznosu od 200 kuna.

Grubišno Polje

Božićnice će primiti umirovljenici s mirovinama do 2.500 kuna. Tako će 400 kuna božićnice primiti 23 umirovljenika s mirovinama do 500 kuna. 300 kuna će primiti 68 onih koji imaju mirovinu od 500 do 1.000 kuna. 250 kuna božićnice primit će 126 umirovljenika s mirovinom od 1.000 do 1.500 kuna, dok će 525 umirovljenika koji primaju mirovinu u rasponu od 1.500 kn do 2.500 kuna primiti 200 kuna božićnice. Božićnice u iznosu od 200 kuna primit će i sedmero umirovljenika s inozemnom mirovinom, troje božićnicu od 250 kuna i jedan umirovljenik s inozemnom mirovinom božićnicu u iznosu od 300 kuna. Umirovljenici će božićnicu dobiti na kućnu adresu.

Imotski

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Imotskog koji imaju mirovinu do 2.500 kuna dobit će božićnicu od 250 kuna. Treba podnijeti Zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu, priložiti presliku osobne iskaznice, dokaz o visini mirovine i presliku tekućeg računa.

Ivanić Grad

Ivanić Grad umirovljenicima s mirovinama do 2.500 kuna koji imaju prebivalište na području Grada Ivanić-Grada daje božićnice u iznosu od 100 kuna, a uplata će se izvršiti na tekuće račune umirovljenika do zaključno 20. prosinca 2022.

Kaštela

Odlukom Gradskog vijeća božićnice će se dijeliti kao poklon bon na sljedeći način:

Umirovljenicima koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000 kn, božićnice će se dijeliti u iznosu od 200 kn
Umirovljenicima koji imaju mirovinu od 2.000,01 kn do 3.000 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 150 kn.
Umirovljenicima koji imaju mirovinu od 3.000,01 kn do 4.000 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 100 kn.

Više detalja možete vidjeti ovdje. 

Koprivnica

Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za mjesec listopad 2022. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.300 kuna, a iznos božićnice je za sve 200 kuna. Božićnice će se moći podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine, u Domu mladih Koprivnica, Ulica hrvatske državnosti 10, a raspored po prezimenima možete pogledati ovdje. 

Krapina

Umirovljenicima čija mjesečna mirovina ne prelazi iznos od 1.000 kuna Grad će dodijeliti novčanu pomoć u iznosu od 350 kuna, a oni koji primaju mjesečnu mirovinu u iznosu od 1.000 do 2.000 dobit će 250 kuna. Isplata se vrši putem Hrvatske pošte, a s obzirom da je isplata već započela, očekuje se da će je svi umirovljenici dobiti prije božićnih blagdana.

Labin

Umirovljenici sa prebivalištem na području Grada Labina čija visina mirovine iznosi do 2.600 kuna ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć, i to dalje kako slijedi: za umirovljenike s mirovinom do 1.000 kuna iznos od 500 kuna, za umirovljenike a mirovinom od 1.000,01 do 1.500 kuna iznos od 400 kuna, za umirovljenike s mirovinom od 1.500,01 do 2.000 kuna iznos od 300 kuna, za umirovljenike s mirovinom od 2.000,01 do 2.600 kuna iznos od 250 kuna.
Umirovljenici s mirovinama po međunarodnim Ugovorima (bez obzira na iznos, a čiji zbroj međunarodne i hrvatske mirovine ne prelazi 2.600 kuna) dobit će božićnicu u iznosu od 250 kuna, a koja će se sredstva isplatiti na tekuće račune građana.

Ludbreg

Umirovljenicima i osobama slabijeg imovnog stanja s prebivalištem na području Grada Ludbrega  čija mirovinska iznosi do 2.000 kn mjesečno odobrava se isplata jednokratne socijalne pomoći u pojedinačnom iznosu od 200 kn. Isplata će se vršiti od 14. do 22. prosinca svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati u prostoru Grada Ludbrega, soba broj 5. Umirovljenici i osobe slabijeg imovnog stanja isplatu mogu ostvariti uz predočenje važeće osobne iskaznice ili druge javne isprave iz koje je vidljiv osobni identifikacijski broj – OIB.

Mali Lošinj

Od 20. do 22. prosinca u vremenu od 9 do 11 u prizemlju gradske uprave (glavni ulaz), Riva lošinjskih kapetana 7 vršit će se podjela božićnica od 200 kuna u obliku bona za one umirovljenike koji još uvijek nisu dostavili svoj broj bankovnog računa. U Velom Lošinju će se božićnice dijeliti u četvrtak 22. prosinca u prostorijama Kino sale od 12 do 14 sati.

Makarska

Svoje pravo na božićnicu će ostvariti svi umirovljenici s prebivalištem u gradu Makarskoj čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina (tuzemne i inozemne) ne prelazi 3.500 kuna podnošenjem zahtjeva Gradu Makarskoj najkasnije do 16. prosinca. Uz zahtjev, potrebno je priložiti i kopiju osobne iskaznice, odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine za prethodni mjesec, odrezak o iznosu inozemne mirovine (za inozemne umirovljenike), kopiju dokumenta na kojem je vidljiv IBAN i OIB umirovljenika. Božićnice će iznositi 300 kuna, a isplatit će se na tekući račun.

Metković

Božićnica će se isplatiti umirovljenicima u iznosu koji se određuje prema visini mirovine i to umirovljenicima s iznosom mirovine do 1.500 kuna isplatit će se božićnica od 300 kuna, a umirovljenicima s iznosom mirovine od 1.500,01 kuna do 2.200 kuna isplatit će se božićnica od 200 kuna. Božićnica stiže na kućni prag u periodu od 01. prosinca do 20. prosinca 2022. godine, uručena od strane HP-a.

Mursko Središće

U Murskom Središću će umirovljenici koji imaju mirovinu do 1.800 kuna dobiti bon u vrijednosti od 350 kuna, oni kojima mirovina iznosi od 1.801 do 2.500 kuna će dobiti bon od 250 kuna, dok će osobe s mirovinom od 2.501 do 3.000 kuna dobiti bon od 150 kuna. Prijave za božićnicu su krenule jučer, dok je rok za predaju dokumentacije 6. prosinca, a potvrda o visini mirovine se predaje u Podružnicu umirovljenika. Iz Murskog Središća naglašavaju kako je ove godine došlo do povećane vrijednosti bona.

Novalja

Božićnicu u iznosu od 600 kuna će dobiti korisnici Nacionalne naknade za starije osobe i umirovljenike čija ukupna mirovina (mirovina + zaštitni dodatak) iznosi do 1.500 kn mjesečno, dok će 400 kn dobiti umirovljenici čija ukupna mirovina (mirovina + zaštitni dodatak) iznosi od 1.500,01 do 3.000 kn mjesečno. Božićnica se podiže u zgradi Gradske uprave (Trg dr. F. Tuđmana 1, PRIZEMLJE) od 12. do 30. prosinca 2022. god. u vremenu od 09,00 do 12,00 sati uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine.

Novi Marof

Iznos božićnica koji se ove godine dodjeljuje je 150 kuna po umirovljeniku, a pravo na božićnicu imaju umirovljenici čija ukupna mirovina (hrvatska i inozemna) ne prelazi 2.200 kuna. Kako bi ostvarili pravo na božićnicu, svi zainteresirani umirovljenici su dužni sa sobom donijeti: osobnu iskaznicu, OIB i odrezak od isplate mirovine ili bankovni izvod. Detaljan raspored možete vidjeti ovdje.

Novi Vinodolski

Umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 500 kuna, oni s mirovinama od 1.000,01 – 2.000 kuna dobit će 400 kuna potpore, od 2.000,01 – 3.000 kuna će dobiti iznos od 300 kuna, od 3.000,01 – 4.000 kuna će dobiti iznos od 250 kuna, mirovine od 4.000,01 – 5.000 kuna dobivaju 150 kuna, a oni kojima mirovina iznosi 5.000,01 i više će dobiti 100 kuna. Pravo na božićnicu ostvaruje se osobnim dolaskom u Dom kulture, Korzo hrvatskih branitelja 2, Novi Vinodolski, u sljedećim terminima: 12., 13., 14., 15. i 16. prosinca 2022. god. od 08.00 do 14.00 sati. Na uvid je potrebno dati osobnu iskaznicu, dokaz o visini mirovine i OIB.

Ogulin

Umirovljenici koji žive u samačkom kućanstvu s mirovinom do 2.200 kuna primit će božićnicu u iznosu od 400 kuna, a dvočlano umirovljeničko kućanstvo koje živi samo od jedne mirovine do 2.700 kuna, ili od dvije mirovine čiji ukupan iznos ne prelazi 2.700 kuna primit će božićnicu u iznosu od 500 kuna.

Opatija

Ove godine umirovljenici s primanjima do 2.000 kuna dobit će po 700 kuna božićnice, oni s mirovinama od 2.000 do 3.000 dobit će po 600 kuna, a umirovljenici s najvišim mirovinama, od 3.000 do 4.000 dobit će po 500 kuna. Isplata je već krenula.

Opuzen

Umirovljenici iz Opuzena kojima mirovina iznosi do 2.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 300 kuna. Zahtjev se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Opuzena (prizemlje) i uz njega se prilaže osobna iskaznica i odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO o isplati mirovine za prethodni mjesec. Zahtjev se podnosi od 05. prosinca 2022. godine do 09. prosinca 2022. godine od 800 do 1200 sati u Jedinstveni upravni odjel Grada Opuzena, Trg kralja Tomislava 1.

Osijek

Umirovljenici su razvrstani u pet platnih razreda prema visini mirovine koju dobivaju, pa će najveći iznos božićnice od 400 kuna dobiti oni s mirovinom do 1.000 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama od 2.001 kunu do 2.500 kuna primiti božićnicu od 100 kuna. Isplate će početi početkom prosinca, putem Hrvatske poštanske banke, na kućne adrese.

Ozalj

Ozaljski će umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 1.000, 00 kuna mjesečno ostvariti pravo na novčanu pomoć u iznosu od 500 kuna, oni kojima mirovina iznosi od 1.000,01 do 1.800,00 kuna mjesečno dobit će iznos od 300,00 kuna. Pravo mogu ostvariti i oni umirovljenici koji primaju i inozemnu mirovinu, uz uvjet da sveukupni iznos mirovine ne prelazi iznos od 1.800,00 kuna. Zahtjevi se podnose Gradu Ozlju, Kurilovac 1 osobno, putem pošte ili elektroničkom dostavom putem e-pošte na [email protected] do 30. studenog 2022. godine. Uz zahtjev je potrebno dostaviti i dokaz o statusu i iznosu mirovine.

Pakrac

Pakrac će dodjeliti božićnice u iznosu od 150 kuna umirovljenicima koji imaju mjesečnu mirovinu manju od 1.700 kuna te prebivalište i boravište na području Grada Pakraca. Ovdje se nalaze svi detalji.

Pazin

Mole se umirovljenici čija mirovina iznosi do 2.200 kuna, odnosno umirovljenici (samci, udovci/udovice) koji žive sami čija mirovina iznosi od 2.200,01 do 2.500 kuna (zajedno s dodacima) s prebivalištem na području Grada Pazina, da podnesu zahtjev u razdoblju od 24. studenog do 12. prosinca 2022. godine, za ostvarivanje jednokratne novčane potpore uoči predstojećih blagdana 2022. godine. Detalji se mogu vidjeti ovdje. 

Petrinja

Pravo na božićnicu u Petrinji imaju umirovljenici čiji iznos mirovine ukupno, uključujući i inozemnu mirovinu, spada u sljedeće kategorije: umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobit će iznos od 300 kuna, umirovljenici s mirovinom od 1.001 kn do 2.000 kn dobit će iznos od 200 kn, dok će oni kojima mirovina iznosi od 2.001 kn do 3.000 kn isplaćuje se iznos od 100 kn. Zahtjev za ostvarivanje prava na propisanom obrascu s pripadajućom Izjavom i popratnom dokumentacijom podnosi se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i imovinu Grada Petrinje.

Ploče

U Pločama će umirovljenici dobiti božićnice u ovim iznosima:

Umirovljenicima s primanjima:

– od 0,00 do 500 kn isplatit će se 1.200 kn

– od 500,01 do 1.000 kn isplatit će se 750 kn

– od 1.000,01 do 1.500 kn isplatit će se 500 kn

– od 1.500,01 do 2.000 kn isplatit će se 300 kn

– od 2.000,01 2.500 kn isplatit će se 200 kn.

Popovača

U Popovači će božićnice dobiti svi umirovljenici s prebivalištem na ovom području kojima ukupna mirovina ne prelazi iznos od 2.500 kuna mjesečno (uključujući i inozemnu mirovinu) te građani stariji od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade. Iznos božićnice za ove dvije skupine je 300 kuna. Svi oni umirovljenici koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2021. ili za isplatu uskrsnice u 2022., te i dalje zadovoljavaju definirane uvjete, automatizmom ostvaruju pravo na isplatu božićnice. Ostali se mogu javiti u gradsku upravu.

Požega

Grad Požega će umirovljenicima kojima mirovina s dodacima ne prelazi iznos od 1.500 kuna u mjesecu koji prethodi isplati, a dodijelit će se božićnice u iznosu od 300 kuna. Kako bi ostvarili pravo na božićnicu, umirovljenici moraju podnijeti zahtjev te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice, zadnji odrezak od mirovine i druge dokaze po potrebi. Predaja zahtjeva trajat će od 7. do 25. studenoga 2022. godine.

Pula

Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici samci s prihodom do 2.100 kuna, odnosno jedan umirovljenik u obitelji čiji prihod po članu obitelji iznosi do 1.850 kuna, pod uvjetom da imaju prebivalište u gradu Puli minimalno posljednjih pet godina. Njima će početkom prosinca, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, na kućnu adresu stići blagdanski poklon bon u iznosu od 350 kuna.

Rijeka

Umirovljenicima će na račune stići po 400 kuna. Prijave se primaju do 16. prosinca. Navedeno će pravo ostvariti oko 450 umirovljenika s mirovinom do 1.700 kuna koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć za umirovljenike Grada Rijeke, te oko 150 osoba starijih od 65 godina koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć za osobe bez prihoda. Također, pomoć će dobiti svi umirovljenici koji ispunjavaju uvjet prihoda prema članku 9. Odluke o socijalnoj skrbi. Ukupni prihodi kućanstva u kojem umirovljenik živi ne smiju biti viši od 3.625 kuna za dvočlano kućanstvo, 4.875 kuna za tročlano kućanstvo, 6.250 kuna za četveročlano kućanstvo, a za svakog dodatnog člana se cenzus povećava za 875 kuna.

Samobor

Grad Samobor osigurava isplatu božićnica za sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i za sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.300 kuna mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu do 02. studenog 2022. godine. Sam iznos će ovisiti o primanjima i socijalnom statusu, a radit će se o 200, 300 ili 500 kuna. Isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINA-e u Samoboru, u razdoblju od 07. studenog do 10. prosinca 2022. godine.

Sinj

Umirovljenici čije mirovine ne prelaze iznos od 2.000 kuna, dobit će božićnicu u iznosu od 400 kuna, a umirovljenici čije mirovine iznose od 2.000 do 2.500 kuna, božićnica će biti 300 kn. Ova pomoć ostvarivat će se uz obvezno prilaganje dokaza o prebivalištu i potvrde o iznosu mirovine isplaćene za studeni ili prosinac 2022. godine.

Slatina

Grad Slatina će svim umirovljenicima koji imaju mirovinu do 2.000 kuna isplatiti božićnicu u iznosu od 200 kuna. Na isplatu božićnice pravo ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Slatine. Da bi se ostvarilo pravo na božićnicu potrebno priložiti: uvjerenje o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice, dokaz o visini mirovine iz kojeg je jasno vidljiv iznos mirovinskog primanja (zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke, potvrda o visini mirovine i sl.). Isplata božićnice obavljat će se gotovinski tijekom mjeseca prosinca i to najkasnije do 22. prosinca ove godine, a o točnom datumu i načinu isplate umirovljenici će na vrijeme biti obaviješteni.

Solin

Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 300 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečna osnovna mirovina iznosi do 1.300 kuna. Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 200 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečna osnovna mirovina iznosi od 1.300,01 kunu do 2.500 kuna. Božićnice (bonovi) će se dijeliti u prostorijama Gradske uprave i u Domu kulture Zvonimir u periodu od 6. do 22. prosinca od 8 do 14 sati svakim radnim danom, osim utorka kada će se bonovi od 12 do 18 sati.

Split

Grad Split je osigurao sredstva za dodjelu božićnica u 2022. godini za umirovljenike Grada Splita koji ostvaruju pravo na potporu u sklopu projekta ‘Moj zlatni Split’. Potpora će se dodijeliti na karticu korisnika prema slijedećim kategorijama i iznosima: umirovljenicima s ukupnim prihodima do 900 kuna u iznosu od 500 kuna, umirovljenicima s ukupnim prihodima u visini od 900,01 kuna do 1.500 kuna, u iznosu od 400 kuna, umirovljenicima s ukupnim prihodima u visini od 1.500,01 kuna do 2.000 kuna, u iznosu od 300 kuna.

Stari Grad

Umirovljenicima s primanjima do 2.200 kn isplatit će se božićnica u iznosu od 300 kn, a umirovljenicima s primanjima od 2.200,01 – 2.700 kn isplatit će se božićnica u iznosu od 200 kn. Potrebno je do 30. studenog 2022. godine dostaviti u Pisarnicu Grada Staroga Grada odrezak mirovine od posljednjeg mjeseca, kopiju osobne iskaznice i broj tekućeg ili žiro računa. Božićnice će se isplaćivati nakon 15. prosinca 2022. godine na brojeve računa umirovljenika. Oni umirovljenici koji nemaju otvoren račun, moći će nakon 15. prosinca 2022. godine podići svoju božićnicu u prostorijama Grada Staroga Grada.

Sveta Nedelja

Sveta Nedelja će božićnice dijeliti onima kojima osnovna mirovina (bez dodataka) ne prelazi iznos od 2.801 kn, a radi se o iznosu od 250 kuna. Isplata će se obavljati po naseljima u društvenim domovima i zgradi gradske uprave od srijede 07. prosinca 2022. godine do ponedjeljka 19. prosinca 2022. godine i to svaki radni dan. Isplata umirovljenicima obavljati će se uz predočenje osobne iskaznice, odreska od mirovine za mjesec listopad ili studeni 2022. godine/ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za mjesec listopad ili studeni 2022. godine. Više o mjestima podizanja božićnice možete vidjeti ovdje.

Sveti Ivan Zelina

Umirovljenici čiji iznos mirovine ne prelazi 1.000 kuna dobit će 300 kuna. Za iznos mirovine od 1.000,01 kune do 2.000 kuna iznos božićnice bit će 200 kuna, a iznos od 2.000,01 kune do 3.000 kuna iznos božićnice  će biti 150 kuna. Ove godine božićnice će se isplatiti i umirovljenicima koji ostvaruju pravo na hrvatsku i inozemnu mirovinu, a sve zajedno do visine do 3.000 kuna. Umirovljenicima koji ostvaruju inozemnu i hrvatsku mirovinu isplata će se vršiti na blagajni Grada Svetog Ivana Zeline, I. kat, soba 37 uz obavezno predočenje dokaza o visini inozemne i hrvatske mirovine (izvadak iz banke o visini inozemne i hrvatske mirovine). Dok će se svima ostalima božićnice dostavljati putem poštanskih uputnica na način da će poštanski službenici božićnicu predati direktno na ruke umirovljeniku ili članu kućanstva.

Trilj

Isplata božićnica u obliku bona u vrijednosti 300 kuna isplatit će se za umirovljenike koji imaju mirovinu do 2.500 kn ili im mirovina zajedno s inozemnom ne prelazi isti iznos. Podjela će se vršiti svakim radnim danom od 8 do 14 sati u prostorijama Crvenog križa (ulaz do Gradske uprave), Poljičke republike 15, Trilj zaključno do 23. prosinca 2022. godine do 12 sati.

Trogir

Umirovljenicima s mirovinom do 1.500 kuna isplatit će se 400 kuna, umirovljenicima s mirovinom od 1.500 do 2.500 kuna isplatit će se 300 kuna, umirovljenicima s mirovinom od 2.500 – 3.000 kuna isplatit će se 200 kuna. Po 300 kuna dobit će korisnici Nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem u Trogiru. Božićnice će se isplaćivati od 8. prosinca do 22. prosinca, od 8 do 12 sati, u prostoru Gradske vijećnice, u zgradi Kneževa dvora na prvom katu.

Umag

Potporu ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, a kojima je mirovina jedini izvor osobnih prihoda, a ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati kuću, stan ili drugu nekretninu. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina jednaka ili manja od 1.000 kuna, božićnica će iznosi 4.000 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, dok će za umirovljenike čija je mirovina do 2.000 kuna mjesečno, božićnice iznositi 1.000 kuna. Zahtjevi za potporu se mogu preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulazu u zgradu Gradske uprave, na adresi Trg slobode 7. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do petka, 9. prosinca 2022. godine, isključivo osobnom predajom u pisarnicu Grada.

Valpovo

Božićnice u iznosu od 250 kuna dobit će svi oni čije su mirovine manje od 1.500 kuna mjesečno. Zahtjev za isplatu božićnice, možete podnijeti u sjedištu gradske uprave grada Valpova, Matije Gupca 32 u razdoblju od 2. prosinca do zaključno 16. prosinca 2022. godine, svakim radnim danom od 9,00 do 15,00 sati, petkom od 09,00 do 13,00 sati. Podnositelji zahtjeva trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju: preslike zadnjeg odreska od mirovine, presliku osobne iskaznice i presliku tekućeg računa.

Varaždin

Božićnice će dobiti umirovljenici čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.750 kuna, a dobit će iznos od 200 kuna. Isplata kreće 21. studenoga, a stizat će na račune građana.

Velika Gorica

U Velikoj Gorici su ostali isti iznosi božićnice kao i prošle godine. Svi koji imaju mirovinu do 1.000 kuna ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 800 kuna, dok će osobe koje primaju mirovinu između 1.000,01 i 2.000 kuna ostvariti pravo na božićnicu u iznosu od 400 kuna. Važno je napomenuti kako umirovljenici s ovim iznosima mirovina moraju predati ispunjeni Obrazac za prijavu u Evidenciju umirovljenika/korisnika nacionalne naknade- poručuju iz Grada Velike Gorice, a može se preuzeti na stranici Grada ili na porti gradske uprave. Prijave se primaju do 12. prosinca, a isplata božićnice će biti u poslovnicama FINA-e od 21. studenoga do 24. prosinca.

Vinkovci

Umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobit će božićnicu od 400 kuna, oni s mirovinom od 1.000 do 1.500 kuna dobit će 300 kuna i oni čije su mirovine od 1.500 do 2.500 kuna dobit će iznos od 200 kuna. Isplata počinje u ponedjeljak 5. prosinca, isplata će biti organizirana po mjesnim odborima, a poziv će umirovljenici dobiti na svoju kućnu adresu.

Virovitica

Božićnicu u iznosu od 200 kuna Grad Virovitica isplatit će svim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Grada Virovitice i čija ukupna primanja od mirovine su niže od 2.200 kuna. Božićnicu će umirovljenici moći podići na Gradskoj blagajni, Trg kralja Zvonimira 1, svakog radnog dana od 8:00 do 13:00 sati, prema početnom slovu prezimena, a kompletan raspored možete vidjeti ovdje. Isplata će trajati od ponedjeljka 12. prosinca do srijede 21. prosinca. Potrebno je ponijeti dokaz o trenutnom prebivalištu – osobnu iskaznicu te dokaz o visini mirovine – zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke u kojoj primaju mirovinu ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO.

Vrbovec

Iznos od 300 kuna isplatit će se umirovljenicima čija su mirovinska primanja do 2.000 kuna, iznos od 150 kuna isplatit će se umirovljenicima čija su mirovinska primanja od 2.000,01 kuna do 4.000 kuna. U navedena mirovinska primanja i ukupan iznos ulaze i domaća i strana mirovinska primanja. Oni koji ispunjavaju kriterije za isplatu božićnice da bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava dužni su u periodu od 28.11.2022. do 2.12.2022. na prethodno opisani način dostaviti sljedeću dokumentaciju: popunjeni Obrazac za prijavu, osobna iskaznica, odrezak od mirovine ili obavijest o mirovinskim primanjima izdana od banke, kopija računa banke na koji će se vršiti uplata. Više informacija o mjestu i vremenu isplate, kao i obrasce možete vidjeti ovdje. 

Vukovar

Božićnicu će dobiti svi umirovljenici čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 2.500 kuna, a dobit će 200 kuna. Isplata prava na božićnicu za umirovljenike vršit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 14. studenog 2022. godine do 29. prosinca 2022. godine.

Zadar

Božićnice se u Zadru isplaćuju putem Hrvatske pošte dostavom na kućnu adresu. Iznos božićnice ovisi od visine mirovine, na način da se onim umirovljenicima s mirovinama do 900 kn isplaćuje iznos od 400 kn, onima s mirovinom od 900,00 do 1.200 kn isplaćuje se iznos od 300 kn i onima s mirovinom od 1.200 do 1.750 kn isplaćuje se iznos od 200 kn. Za umirovljenike koji ostvaruju pravo i na inozemnu mirovinu vrši se provjera visine obiju mirovina zajedno i ako im zbroj obje mirovine ne prelazi iznos od 1.750 kn mogu ostvariti božićnicu u iznosima prema jednoj od navedenih cenzusnih skupina.

kune i euri
Kreće isplata božićnica umirovljenicima u Zagrebu, pogledajte koliko dobivaju u drugim gradovima

Zagreb

Pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700,00 kuna mjesečno, a koji prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina prije podnošenja zahtjeva. Radi se o skromnom iznosu od 200 kuna.

Zaprešić

Svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Zaprešića mogu dobiti jednokratnu potporu u iznosu od 200 kuna. Božićnica se može podići u poslovnicama FINA-e od 2. studenoga do 24. prosinca.

Županja

Umirovljenici kojima mirovina iznosi 3.000 kuna i manje će u Županji dobiti božićnicu u iznosu od 300 kuna. Korisnicima će se božićnice isplaćivati u vremenu od 1. do 24. prosinca.

Općina Antunovac

Općina Antunovac poziva sve umirovljenike starije od 55 godina, u invalidskoj ili starosnoj mirovini, s visinom mirovine i svim drugim primanjima manjim od 3.000 kn da se jave u Općinu vezano uz podjelu božićnice i da do 25. studenoga 2022. godine dostavite u Općinu Antunovac odrezak mirovine iz posljednjeg mjeseca, kopiju osobne iskaznice i broj tekućeg ili žiro – računa. Umirovljenici s primanjima do 1.500 kn dobit će božićnicu u iznosu od 300 kuna, umirovljenici s primanjima od 1.500,01 – 2.500,00 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 250 kn, a umirovljenici s primanjima od 2.500,01 – 3.000,00 kn dobit će božićnicu u iznosu od 200,00 kn.

Općina Bale

Svim umirovljenicima i starijima od 65 godina s prebivalištem u općini Bale najmanje 10 godina na račun će biti uplaćena božićnica u iznosu od 400 kuna.

Općina Barban

Na božićnicu će imati pravo svi umirovljenici kojima mirovina sa svim dodacima ne prelazi iznos od 2.500 kuna u mjesecu koji prethodi isplati ovog prava. Zahtjevi za naknadu se mogu preuzeti ili na internetskim stranicama Općine Barban ili u zgradi općinske Uprave, na adresi Barban 74, a zaprimaju se od 1. listopada do 27. prosinca.

Općina Beretinec

Općina Beretinec svojim će umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade i ove godine osigurati božićnicu u vrijednosti od 200 kn. Pozivaju se umirovljenici s područja Općine koji imaju mirovinu do 2.000 kn da se jave u Općinu i sa sobom donesu osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine. Rok za prijavu je 30. studeni.

Općina Bistra

Općina Bistra je i ove godine osigurala božićnicu u iznosu od 100 kuna za sve umirovljenike s područja naše općine, čije mirovine ne prelaze 2.800 kuna. Podjela božićnica obavit će se putem Hrvatske pošte. Podjela božićnica kreće od ponedjeljka 05.12.2022. do 23.12.2022. godine.

Općina Cestica

Obavještavaju se svi umirovljenici s područja Općine Cestica čija mjesečna mirovina iznosi manje od 2.700 kuna, da će Općina Cestica vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći umirovljenicima povodom božićnih blagdana. Isplata će se vršiti u prostorijama Općine Cestica od 05. prosinca do 07. prosinca 2022. godine od ponedjeljka do srijede u vremenu od 11,00 do 14,00 sati.

Općina Čačinci

Božićnica će biti isplaćena umirovljenicima s tuzemnom i/ili inozemnom mirovinom do 2.000 kn mjesečno, s područja općine Čačinci. Isplatit će se jednokratni iznos od 200 kn. Božićnice će se isplaćivati od 05. prosinca do 07. prosinca 2022. godine u Velikoj vijećnici općine Čačinci (prizemlje zgrade) od 9.00 do 12.00 sati Prilikom isplate sredstava umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu dužni su predočiti osobnu iskaznicu te zadnji odrezak od tuzemne i/ili inozemne mirovine (najstariji odrezak može biti od listopada 2022.g) ili obavijest o mirovinskim i invalidskim primanjima, ne stariji od 30 dana.

Općina Donji Kraljevec

Umirovljenici kojima mirovina iznosi do 1.400 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 400 kuna, oni koji imaju mirovinu od 1.400,01 do 2.200 dobit će 300 kuna, a umirovljenici s mirovinama od 2.200,01 do 3.000 kuna, dobit će 200 kuna.

Općina Dugi Rat

Umirovljenicima s područja Općine Dugi Rat koji primaju mirovinu do 1.700 kuna isplatit će se božićnica u iznosu od 400,00 kuna. Umirovljenik je dužan podnijeti zahtjev za dodjelu božićnice na propisanom obrascu uz kojeg prilaže potvrdu o mirovinskom primanju (za rujan ili listopad 2022. g.) i presliku osobne iskaznice a najkasnije do 12. prosinca 2022. godine.

Općina Dubrava

Umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna će umjesto dosadašnjih 150 dobiti 200 kuna, dok će umirovljenici s mirovinom većom od 2.000 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 150 kuna.

Općina Feričanci

Općina Feričanci danas započinje s isplatom Božićnica umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Feričanci, čija ukupna primanja po osnovi svih tuzemnih i inozemnih mirovina koje primaju ne prelaze 2.000 kuna. Božićnice će isplaćivati do 16. prosinca u prostorijama Općine Feričanci, od 8 do 12 sati.
Na uvid je potrebno donijeti posljednji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

Općina Funtana

Općina Funtana-Fontane isplatit će svim umirovljenicima s prebivalištem na području općine Funtana-Fontane jednokratnu novčanu naknadu, i to u gotovini u iznosu od 200 kuna. Novčana naknada moći će se preuzeti u srijedu 21. prosinca 2022. godine, u prostorijama stare škole u Funtani, Istarska 17, od 09,00 do 12,00 sati.

Općina Gola

Umirovljenici kojima mirovina iznosi 1.800 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 300 kuna, oni koji imaju mirovine od 1.800,01 do 2.500 kuna dobit će 200 kuna. Isplata sredstava vršit će se na temelju odreska za mirovinu od mjeseca koji prethodi mjesecu u kojem će se božićnica isplaćivati. Umirovljenici koji primaju mirovinu putem tekućih ili štednih računa poslovnih banaka moraju predočiti obavijest o mirovinskim i invalidskim primanjima za prethodni mjesec.

Općina Gradec

Za umirovljenike koji primaju mirovinu u iznosu do 2.500 kuna božićnica iznosi 200 kuna. Umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu većem od 2.500 kuna do 4.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 100 kuna. Novi umirovljenici, odnosno svi koji su pravo na mirovinu stekli 2022. godine ili iz nekog razloga još nisu uvršteni u općinsku evidenciju umirovljenika, mogu se do 30. studenoga prijaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Gradec. Isplata božićnice vršit će se putem poštanskih uputnica na kućne adrese umirovljenika.

Općina Kalinovac

Umirovljenici s mirovinom do 2.350 kuna dobit će 400 kuna pomoći, oni koji imaju mirovinu od 2.350,01 do 3.350 kuna dobit će 300 kuna pomoći, a oni s mirovinom iznad 3.350,01 kunu dobit će iznos od 200 kuna. Dokaz o visini mirovine treba  dostaviti do kraja studenog u Općinu, točnije treba dostaviti odrezak od mirovine za mjesec rujan ili listopad 2022. godine.

Općina Kanfanar

Pravo na novčani boni iznosu od 200 kuna i poklon-paket prehrambenih proizvoda imaju umirovljenicima koji primaju mirovinu veću od 1.800 kuna neto, kao i članovi poljoprivrednih domaćinstava stariji od 69 godina. Za umirovljenike koji primaju mirovinu manju od 1.800 kuna neto te korisnike socijalnih prava osigurani su poklon-paketi i novčani bonovi u iznosu od 250 kuna. Pozivaju se korisnici navedenih prava da preuzmu poklon-pakete i bonove u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kanfanar u srijedu 21.12.2022. i četvrtak 22.12.2022. godine. Umirovljenici moraju donijeti zadnji odrezak od mirovine.

Općina Konjščina

Pravo na božićnicu imaju korisnici mirovina koji imaju prebivalište na području Općine Konjščina, ne primaju inozemnu mirovinu i čija zadnja isplaćena mirovina iznosi do 1.500 kuna. Božićnica iznosi 200 kuna po umirovljeniku, a isplatiti će se u naravi izdavanjem bona u vrijednosti od 200 kuna u trgovini Kogutex. Zahtjev se podnosi na propisanom obrascu s popratnom dokumentacijom Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Konjščina na adresu Općina Konjščina, Ivice Gluhaka 13. Za ostvarivanje prava, uz zahtjev, podnositelj je dužan priložiti presliku posljednjeg odreska mirovine i presliku osobne iskaznice. Zahtjevi se podnose od 8. do 21. prosinca ove godine, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Općina Kostrena

Svi mještani Kostrene stariji od 65 godina neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika, dobit će božićnicu Općine Kostrena u iznosu od 400 kuna. Više možete vidjeti ovdje. 

Općina Kotoriba

Općina Kotoriba poziva sve umirovljenike koji primaju mirovinu manju od 2.500,00 kuna i žive na području Općine Kotoriba da se jave u Jedinstveni upravni odjela Općine Kotoriba kako bi ostvarili pravo na božićni poklon paket. Uz obrazac prijave za božićni poklon paket potrebno je priložiti osobnu iskaznicu i dokaz o visini mirovine.

Općina Krašić

Općina Krašić obavještava umirovljenike sa područja Općine Krašić da se započinje sa zaprimanjem zahtjeva za isplatu Božićnice. Svi oni kojima je mirovina 1.000 kuna ili niža, kao i stariji od 60 godina bez ikakvih primanja mogu se javiti, preuzeti Obrazac zahtjeva i isti potom predati u Jedinstveni upravni odjel, te ostvariti 300 kuna božićnice, a svi oni čija mirovina iznosi između 1.000 i 1.500 kuna mogu ostvariti božićnicu u iznosu od 200 kuna.

Općina Kršan

Umirovljnici s mirovinom nižom od 2.500 kuna obavezni su dostaviti posljednji odrezak mirovine. Umirovljenici s mirovinom većom od 2.500 kuna nisu obvezni dostaviti odrezak mirovine i obrazac s podacima ako su prethodno ostvarivali pravo na „božićnicu“ ili „uskrsnicu“. Za nove umirovljenike potrebno je dostaviti:odrezak mirovine ili Rješenje o mirovini, preslika osobne iskaznice te IBAN broj tekućeg računa. Rok za dostavu podataka je petak 2. prosinca. Božićnice će se isplati od 19. do 23.prosinca na tekući račun.

Općina Legrad

Božićnica će se isplaćivati prema sljedećem kriteriju: umirovljenicima kojima mjesečna mirovina (inozemna i tuzemna) ne prelazi iznos 2.260,32 kuna i osobama starijima od 65 godina bez prihoda, bez obzira imaju li drugi članovi obitelji prihod od mirovine isplatit će se božićnica u novčanom iznosu od 200 kuna. Božićnica će se isplaćivati u razdoblju od 19. do 23. prosinca 2022. godine prema rasporedu koji odredi Jedinstveni upravni odjel. Isplata božićnice umirovljenicima isplatit će se na temelju potvrde ili drugog dokumenta o visini mirovine ne stariji od 6 mjeseci. Osobe starije od 65 godina koje nemaju nikakvih prihoda obvezni su dostaviti dokaz da nemaju nikakvih prihoda i to potvrdu porezne uprave o visini dohotka u 2021. godini.

Općina Lipovljani

Umirovljenici kojima mirovine iznose do 2.500 kuna mogu se prijaviti za dobivanje božićnice na ovaj način. Iznosi božićnice će ovisiti o iznosu mirovine. Tako će oni koji imaju mirovinu do 1.500 kn dobiti 300 kn pomoći, dok će oni kojima mirovina iznosi od 1.500,01 do 2.500 kn dobiti iznos od 200 kn.

Općina Ljubešćica

Podjela božićnica svim umirovljenicima u iznosu od 250 kuna održat će se utorak 20. prosinca 2022. godine od 15 do 17 sati u Lovačkom domu Budinec.

Općina Lopor

Božićnica se isplaćuje pod uvjetom da umirovljenici imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Lobor, imaju navršenih 55 godina života i da su korisnici invalidske, starosne ili obiteljske mirovine, mirovine ostvarene sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba te da im iznos mirovine ne prelazi 2.000,00 kn. Umirovljenicima koji imaju mirovine manje od 2.000 kuna dobit će božićnice u iznosu od 200 kuna. Božićnica će se isplaćivati tijekom prosinca 2022. godine na tekuće račune umirovljenika. Detalje možete vidjeti ovdje. 

Općina Lukač

Isplata će se vršiti u tri platna razreda gdje će umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobiti 300 kuna, s mirovinom od 1.000 do 2.500 kuna iznos od 200 kuna te s mirovinom od 2.500 do 3.500 kuna iznos od 100 kuna. Isplata božićnica počinje u ponedjeljak, 5. prosinca od 10 sati u zgradi Općine Lukač, dok će se ostale dane isplaćivati svaki radni dan od 9 do 14 sati. Potrebno je donijeti odrezak od mirovine za listopad ili studeni 2022. godine i osobnu iskaznicu.

Općina Mače

Pravo na isplatu Božićnice imaju korisnici mirovina koji imaju prebivalište na području Općine Mače, ne primaju inozemnu mirovinu i čija zadnja isplaćena mirovina iznosi do 1.600 kuna. Božićnica iznosi 150 kuna po umirovljeniku, a isplatit će se putem blagajne Općine Mače. Zahtjev za ostvarivanje prava na propisanom obrascu s popratnom dokumentacijom podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Mače u razdoblju od 21. studenoga do 21. prosinca ove godine, svakim radnim danom od 12 do 15 sati.

Općina Mala Subotica

Božićnice su u obliku poklon bona od 200 kn za sve umirovljenike čija je mirovina manja od 2.000 kuna. Svi oni koji su prijašnjih godina dostavili podatke, ove godine ne trebaju dostavljati odreske od mirovine, osim ako se iznos nije značajno promijenio. Oni koji još nisu dostavili podatke, trebaju dostaviti odreske mirovine od prethodnog mjeseca, osobnu i OIB najkasnije do 02.12.2022. godine.

Općina Marijanci

Prigodnim darom – božićnicom u iznosu od 100 do 250 kuna, Općina će i ove godine uljepšati blagdane svim umirovljenicima s područja Općine s mirovinom manjom od 2.500 kuna mjesečno.

Općina Maruševec

Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, odnosno umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 2.000 kuna. Isplata potpora kreće od ovog petka, 25. studenoga na kućnim adresama građana putem Hrvatske pošte.

Općina Nuštar

Božićnica se isplaćuje pod uvjetom da imaju prijavljeno prebivalište na području općine Nuštar, da su u invalidskoj ili starosnoj mirovini, a da im iznos mirovine ne prelazi 2.700 kn ili da nemaju nikakvu mirovinu, a imaju preko 65 godina. Iznosi božićnice su: 300 kn za mirovine od 2.000,01 kn do 2.700 kn, 350 kn za mirovine od 1.500,01 kn do 2.000 kn, 400 kn za mirovine od 1.000,01 kn do 1.500 kn, 450 kn za mirovine od 500,01 do 1.000 kn, 500 kn za mirovine manje od 500 kn i osobama preko 65 godina koje ne primaju nikakvu mirovinu. Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu božićnice, trebaju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Nuštar odrezak od posljednje mirovine (hrvatske i inozemne) ili potvrdu od Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje o visini mirovine, kopiju računa i kopiju važeće osobne iskaznice.

Općina Omišalj

Omišalj božićnice daje umirovljenicima starijim od 80 godina koje najmanje dvije godine imaju prebivalište na području Općine. Božićnica se isplaćuje u obliku božićnog poklon bona.

Općina Orehovica

Svi umirovljenici kojima mirovina iznosi do 2.500 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 600 kuna. Dokumentaciju (odresci mirovina iz prethodnog mjeseca, popunjena i potpisana izjavu o dostavi odrezaka svih mirovina – obrazac izjava se nalazi na www.orehovica.hr ili u kutiji na ulazu u prostore općine, kopija tekućeg računa za isplatu pomoći, kopija važeće osobne iskaznice i OIB) je potrebno ubaciti u poštanski sandučić Općine, poslati poštom ili poslati skenirana u PDF obliku na [email protected] najkasnije do 30. studenoga 2022. godine.

Općina Plitvička jezera

Umirovljenici s prebivalištem na području Općine Plitvička Jezera čija mirovina ne prelazi iznos od 1.800 kn, osobe starijim od 65 godina koje imaju prebivalište na području Općine Plitvička Jezera, a ne ostvaruju prihode dobit će božićnicu u iznosu od 400 kuna. Rok za podnošenje prijava za isplatu božićnice je od 12. do 30. prosinca 2022.

Općina Podstrana

Božićnice će se isplaćivati umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1.000kuna u iznosu od 300 kuna, a umirovljenicima s mjesečnom mirovinom u visini od 1.000,01 kuna do 2.000 kuna u iznosu od 200 kuna. Umirovljenici moraju imati prijavljeno prebivalište u Podstrani.

Općina Popovac

Svi umirovljenici sa područja općine Popovac, čija mirovina ne prelazi iznos od 2.000 kuna (domaća i strana), imaju pravo na božićnicu u iznosu od 250 kuna, a umirovljenici čija mirovina iznosi od 2.001,00 – 4.000 kuna (domaća i strana) imaju pravo na iznos od 150 kuna.

Rasporede podjele božićnice:

Kneževo: 06.12. 2022. godine, u vremenu od 09,00-12,00 sati (u mjesnom odboru);
Branjina: 06.12. 2022.. godine, u vremenu od 09,00-12,00 sati (u mjesnom odboru);
Popovac: 06.12. 2022. godine, u vremenu od 09,00-12,00 sati (u uredu općine).

Sa sobom treba donijeti na uvid osobnu iskaznicu, OIB i odrezak od mirovine za rujan ili listopad ili studeni.

Općina Preko

Umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Preko, čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima) ne prelaze iznos od 3.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 200 kuna. Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu božićnice kao dokaz moraju imati odrezak od posljednje mirovine (hrvatske i inozemne) te važeću osobnu iskaznicu (na uvid). Božićnice će se isplaćivati zaključno sa 28. prosinca 2022. godine.

Općina Privlaka

Pravo na podnošenje zahtjeva za isplatu božićnice imaju umirovljenici kojima mjesečna primanja ne prelaze 2.500 kuna. Umirovljenici kojima mirovine iznose do 1.000 kuna dobit će 500 kuna božićnice, od 1.000,01 kuna do 1.500 kuna će dobiti 400 kuna, od 1.500,01 kuna do 2.000 kuna će dobiti 300 kuna, od 2.000,01 kuna do 2.500 kuna će dobiti 200 kuna. Božićnica će se isplaćivati tijekom prosinca 2022. godine na tekući/žiro račun korisnika.

Općina Pušća

Pravo na božićnicu imaju umirovljenici s područja naše općine koji imaju mirovinu do 2.000 kuna, a svoju božićnicu u iznosu od 100 kuna mogu preuzeti u prostoru Općine Pušća ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 8:00 do 15:00 sati, srijedom od 8:00 do 17:00 sati, a petkom od 8:00 do 13:00 sati. Božićnice se mogu preuzeti do 22. prosinca uz predočenje odreska od zadnje mirovine i osobne iskaznice.

Općina Rovišće

U ovoj općini će 350 kuna dobiti umirovljenici čija primanja ne premašuju 1.000 kuna, dok će oni čija je mirovina do 2.000 kuna dobiti po 300 kuna. Božićnice će umirovljenicima na kućnu adresu stići poštom i to na temelju popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Općina Rugvica

Općina Rugvica obavještava umirovljenike s područja općine Rugvica da će se od 5.12. do 14.12.2022 godine (osim subote i nedjelje – 10. i 11.12) dijeliti božićnica na koju imaju pravo umirovljenici koji imaju prebivalište na području općine, a čija mirovina ili zbroj mirovina ne prelazi iznos od 3.000 kuna. Božićnica će se dijeliti u prostoriji Udruge umirovljenika u Rugvici, Trg dr. F. Tuđmana 1, navedenih dana od 8 do 15 sati. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na pomoć sa sobom obavezno trebaju ponijeti odrezak od zadnje mirovine, a ukoliko imaju više mirovina, odreske od istih te osobnu iskaznicu ili neki drugi dokument kojim dokazuju prebivalište na području općine Rugvica.

Općina Suhopolje

Općina Suhopolje započinje s isplatama božićnica umirovljenim osobama. Naime, kao i svake godine dosad i ove će se za umirovljenike izdvojiti poklon bon u vrijednosti od 200 kuna. Pravo na poklon bon ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području općine Suhopolje koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000 kuna, a koji će im biti poslan na kućnu adresu te će ga moći iskoristiti u Metss poslovnicama.

Općina Sveta Nedjelja

Općina Sveta Nedelja tradicionalno, povodom božićnih blagdana dijeli blagdanske bonove svojim najpotrebitijim građanima i to: svim umirovljenicima, domaćicama starijima od 50 godina, nezaposlenima starijima od 50 godina i korisnicima Socijalnog programa Općine Sveta Nedelja.

Općina Sveti Filip i Jakov

Umirovljenici s mirovinom manjom od 500 kn dobit će božićnicu u iznosu od 500 kn, umirovljenicima s mirovinom od 500,01 kn do 1.000 kn isplaćuje se iznos od 400 kn, umirovljenicima s mirovinom od 1.000,01 kn do 2.000 kn isplaćuje se iznos od 300 kn, umirovljenicima s mirovinom od 2.000,01 kn do 3.000 kn isplaćuje se iznos od 200 kn. Božićnica će se isplaćivati tijekom prosinca 2022. i siječnja 2023. godine na tekuće račune umirovljenika. Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu božićnice, trebaju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveti Filip i Jakov zamolbu za isplatu, uz koju se prilaže odrezak od posljednje mirovine, broj tekućeg računa i kopija važeće osobne iskaznice.

Općina Sveti Martin na Muri

Općina je pripremila poklon bonove u iznosu od 250 kuna za sve umirovljenike s područja ove Općine koji nemaju veće ukupne prihode od 2.500 kn. Sv koji zadovoljavaju kriterije se mogu javiti u Ured Udruge umirovljenika podružnice Sveti Martin na Muri kako bi ostvarili svoje pravo. Uredovno vrijeme za zaprimanje zahtjeva je svaki utorak i to 22. i 29.studenog i 6.i 13.prosinca 2022.godine u vremenu od 9.00 do12.30 sat

Općina Šenkovec

Pravo na božićnicu imaju umirovljenici s područja Općine Šenkovec s mirovinom do 2.800 kuna. Božićnica će iznositi 300 kuna i uplatit će se na tekući račun. Potrebno je predati novi dokaz o mirovini, OIB i IBAN broj tekućeg računa u poštanski sandučić na zgradi Općine Šenkovec ili na općinski email [email protected] do 01.12.2022. godine.

Općina Tar-Vabriga

Općina Tar-Vabriga obavještava sve umirovljenike sa svog područja da će se umirovljenicima dijeliti božićnice u prostorijama Općine na adresi Istarska 15, Tar – La Botega od utorka, 20.12. do četvrtka, 22.12. od 8 do 11 sati. Svi umirovljenici će dobiti 200 kuna božićnice.

Općina Vela Luka

Umirovljenici s mirovinom do1.000 kuna mjesečno dobit će 300 kuna, a oni s mirovinom od 1.000 do 2.000 kuna će dobiti 200 kuna u obliku poklon bona. Da bi ostvarili pravo na dodjelu poklon bona, korisnici ovog prava su obvezni dostaviti dokaz o prebivalištu (osobna iskaznica), OIB, kao i dokaz o visini isplaćene mirovine.

Općina Veliko Trojstvo

Iznos novčane pomoći koju je moguće ostvariti iznosi 200 kuna za iznos mirovine do 2.500 kuna, te 100 kuna za iznos mirovine od 2.500,01 do 3.500,00 kuna. Prijavu je potrebno podnijeti do 30. studenoga i to uz popunjen obrazac, presliku odgovarajućeg dokumenta iz kojeg je vidljiv iznos mirovine za prethodni mjesec (odrezak od mirovine, izvod banke i sl.). Prijavu je moguće podnijeti u sjedištu Općini, putem e-pošte: [email protected] ili posredstvom Matice umirovljenika.

Općina Vinodolska općina

Umirovljenici koji primaju mirovinu do 4.000 kuna dobit će prigodan dar u obliku poklon kartice od 200 kuna. Kako bi ostvarili pravo na dodjelu prigodnog dara, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su prilikom podizanja poklon kartica predati sljedeću dokumentaciju: Dokaz o prebivalištu – osobna iskaznica (na uvid) i dokaz o visini mirovine.

Općina Viškovci

Božićnicu u iznosu od 200 kuna će dobiti umirovljenici s područja Općine Viškovci s mjesečnim iznosom mirovine do 2.500 kn uključujući i inozemne mirovine sa svim dodacima i po svim mirovinama. Potrebno je od 24.11.2022. do 01.12.2022. godine podnijeti Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći – božićnica i prilože sljedeću dokumentaciju: obrazac za prijavu, presliku osobne iskaznice, presliku tekućeg računa na kojoj je vidljiv IBAN na koji će biti izvršena isplata božićnice i zadnji odrezak od mirovine ili potvrda o visini mirovine HZMO.

Općina Viškovo

Mještani stariji od 75 godina mogu od 15. prosinca 2022. godine podići božićno-novogodišnji poklon bon u vrijednosti od 200 kuna koji se može iskoristiti u bilo kojoj trgovini Plodine. Bonovi se moraju preuzeti do 30. prosinca 2022. godine, a iskoristiti do 30. lipnja 2023. godine. Podjela bonova organizirana je do kraja godine u prostorima Doma hrvatskih branitelja (adresa Vozišće 3, preko puta ulaza u zgradu Općinske uprave) u sljedećim terminima:

Od 15.12.2022. – 30.12.2022. (osim 23.12.2022.)
Ponedjeljak: 12:00 – 16:00
Utorak: 14:00 – 18:00
Srijeda: 8:30-11:30 i od 14:00-16:00
Četvrtak: 8:30 – 11:30 i od 14:00 – 16:00
Petak: 8:30 – 11:30

Općina Vladislavci

Umirovljenici kojima mjesečni iznos mirovine nije veći od 3.000 kuna će preko poštanske uplatnice dobiti jednokratnu novčana pomoć u povodu Božića u iznosu od 200 kuna.

Općina Vratišinec

Umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu do 1.500 kuna dobit će jednokratna pomoć u bonovima u iznosu od 300 kuna, a umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 1.501 kuna do 3.000 kuna dobit će pomoć u bonovima u iznosu od 200 kuna. Jednokratna pomoć za umirovljenike ostvarit će se na temelju: potvrde o visini mirovine (odrezak mirovine ne stariji od 3 mjeseca, osobne iskaznice i OIB, potpisane Izjave stranaka da ne ostvaruju druge prihode u ukupnom iznosu do 1.500 kuna, odnosno 3.000 kuna). Pomoć će se dodjeljivati u vremenskom periodu od 5. do 09.prisinca od 9 do 13 sati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap