Sin bolesnu 75-godišnju majku držao dva dana zarobljenu u kući i fizički zlostavljao

Jasmina Grgurić Zanze
25. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatsko Državno odvjetništvo izvijestilo je o stravičnom slučaju zlostavljanja kojeg je nad 75-godišnjom umirovljenicom počinio vlastiti sin. Muškarac je majku dva dana držao zatočenu u kući, ostavljenu bez njege i terapije, pri čemu joj je nanio i fizičke ozlijede. Ipak, sudac ga je pustio da se brani sa slobode!

Ilustracija: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku izvijestilo je o stravičnom zločinu kojega je prije tjedan dana nad vlastitom 75-godišnjom majkom počinio 57-godišnji sin. Majku je dva dana držao zarobljenu u kući, bez njege i lijekova, pri čemu ju je i fizički ozlijedio. Iako je predložen istražni zatvor za nasilnika, sudac mu je dao da se brani sa slobode.

Žicom privezao kvaku od ulaznih vrata za ogradu

Za oduzimanje slobode, prijetnje i tjelesne ozlijede temeljem kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu.

Muškarca sumnjiče da je 18. rujna 2020. u kući na području Siska bio nasilan prema majci, teškog zdravstvenog stanja, koja tamo stanuje. Fizički je bio nasilan i prijetio joj pod utjecajem alkohola, s namjerom da je ustraši i ozlijedi.

Kada je izišao iz kuće, sa žicom je povezao kvaku vrata za stup ograde kako njegova 75-godišnja majka ne bi mogla izaći iz kuće. U tako lošem zdravstvenom stanju i bez redovite medicinske terapije protivno svojoj volji bila je zatvorena dva dana, sve do 20. rujna.

Umirovljenik tukao ženu i prijetio da će ju zaklati. Dobio samo uvjetnu kaznu!

Sudac ga odbio strpati u istražni zatvor

Okrivljenik je nakon toga, osnovano se sumnja, ponovno došao u njezinu kuću i nastavio s fizičkim nasiljem i prijetnjama te ponovno povezao kvaku. No, žena je uspjela sjekirom presjeći žicu i izaći iz kuće te potražiti pomoć. Zadobila je tjelesne ozljede i hematome na obje nadlaktice ruku.

Okrivljenik je 22. rujna 2020. ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Međutim, sudac je odbio navedeni prijedlog te je okrivljeniku odredio samo mjere opreza; zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja veze sa oštećenicom i svjedokom. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku uložit će žalbu na rješenje suca istrage kojim je odbijen prijedlog za istražni zatvor.

 

Sin bolesnu 75-godišnju majku držao dva dana zarobljenu u kući i fizički zlostavljao
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap