Umirovljenik tukao ženu i prijetio da će ju zaklati. Dobio samo uvjetnu kaznu!

Jasmina Grgurić Zanze
7. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom umirovljenika (56) s varaždinskog područja proglašava krivim zbog nasilja u obitelji i neovlaštenog posjedovanja vatrenog oružja. Ženu je tukao i prijetio joj pred djecom da će ju zaklati, a dobio je samo uvjetnu kaznu zatvora.

Ilustracija: Pexsels

Umirovljenika (56) s varaždinskog područja Općinski sud u Varaždinu proglasio je krivim zbog nasilja u obitelji i neovlaštenog posjedovanja vatrenog oružja. Kako piše u javno objavljenoj presudi, u razdoblju od 2015. do 2018. godine on je psihički i fizički zlostavljao svoju suprugu, čineći to u alkoholiziranom stanju. Sud je ovom umirovljeniku s mirovinom od 4.500 kuna, ocu dvoje djece u dobi od 19 i 14 godina, dao uvjetnu zatvorsku kaznu. Optužnicu je još krajem 2018. podiglo Općinsko državno odvjetništvo.

“Riješit ću se ja tebe, imam i s čime”

Umirovljeni branitelj (45) mora platiti 380 kuna jer je brutalno izvrijeđao policiju

“Dovodeći se gotovo svakodnevno u alkoholizirano stanje, suprugu je učestalo vrijeđao, omalovažavao i psovao govoreći joj da je kurva te ju i fizički napadao na način da ju je udarao rukama po glavi i tijelu, čupao za kosu i bacao po krevetu, govoreći joj pritom da će ju zaklati…

Pod jakim utjecajem alkohola rekao joj je “riješit ću se ja tebe na bilo koji način, imam i s čime” nakon čega je u spavaćoj sobi čistio pušku, ne vodeći računa da se sve to događa u prisutnosti njihove djece koju je također vrijeđao i ponižavao govoreći im pogrdne riječi…” – piše u jučer javno objavljenoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Varaždinu.

Uvjetna kazna s rokom kušnje od dvije godine

Osim što je počinio niz kaznenih djela protiv obitelji i djece, Sud je ustanovio i da je nezakonito držao automatsku pušku koja mu je oduzeta te će biti uništena kada presuda postane pravomoćna.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, pri čemu mu se izriče uvjetna osuda koja može biti opozvana ukoliko u dvije godine počini novi kazneno djelo. Također, određeno mu je obvezno liječenje od ovisnosti. Umirovljenik mora platiti 300 kuna sudskih troškova, a obje stranke u sporu odrekle su se prava žalbe.

Umirovljenik tukao ženu i prijetio da će ju zaklati. Dobio samo uvjetnu kaznu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap