Prvi grad već objavio da će isplatiti božićnice umirovljenicima

Jasmina Grgurić Zanze
8. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Pandemija, uz inflaciju i poskupljenje cijena koje je donijela, posebno se negativno odrazila na novčanike umirovljenika. Covid dodatak i skromno usklađivanje slaba su utjeha, a ona dodatna svakako će biti božićnice koje će kao i svake godine isplatiti dio općina i gradova svojim starijim građanima. Prvi među njima koji je već objavio poziv za ovu je svrhu osigurao gotovo pola milijuna kuna.

Iznosi saborskih mirovina mijenjali su se kako su se mijenjale i vlasti

Grad Samobor jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti i uskrsnicama i božićnicama za umirovljenike. Nakon što su isplatili uskrsnice, sada su u proračunu osigurali i 450.000 kuna kako bi starijim sugrađanima isplatili novčanu pomoć za Božić. Javni su poziv objavili prvi u ovoj godini. Osim umirovljenika, božićnicama će obradovati i osobe s invaliditetom te nezaposlene hrvatske branitelje.

[ŽIVOT U GRADOVIMA] Umirovljenicima dvaput godišnje po 500 kuna!

Uvjet je da mirovinska primanja ne prelaze 2.000 kuna, a iznos božićnice, ovisno o tomu, kreće se u iznosima od 200, 300 i 500 kuna. Prijave traju do 2. studenoga 2021. Božićnica će se u poslovnicama FINA-e isplaćivati od 8. studenog do 11. prosinca 2021.

“To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka” – uz uvjete ostvarivanja prava na ovu pomoć objavio je Grad Samobor na svojim službenim stranicama.

Inače, Samobor uz isplatu pomoći za Uskrs i Božić umirovljenicima subvencionira javni prijevoz u iznosu od 70 posto godišnje karte, ali samo ako im mirovina ne prelazi 2.500 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap