Novi gradonačelnik podigao cenzus za božićnice umirovljenicima

Jasmina Grgurić Zanze
14. listopada 2021.
Novosti
A- A+

O iznosima božićnica kao simboličnim novčanim pomoćima umirovljenicima za blagdane dalo bi se raspravljati, no mnogi ne dobiju ni tih 200-tinjak kuna. Puno veći problem je pitanje cenzusa, jer kako mirovine rastu kroz redovna polugodišnja usklađivanja, tako sve veći broj umirovljenika ispada iz kruga korisnika. Novi gradonačelnik Varaždina odlučio je podići cenzus te novčanom pomoći za Božić obuhvatiti što veći broj starijih stanovnika.

Varaždinskim umirovljenicima stigla dobra vijest Foto: Grad Varaždin

Novi gradonačelnik grada Varaždina umirovljenicima je najavio dobru vijest. Božićnice više neće dobivati samo oni kojima mirovina ne prelazi 2.000 kuna, već je taj cenzus sada podignut na 2.500 kuna. No, iznos božićnice ostaje simboličnih 150 kuna. Ipak, za ovu mjeru iz gradskog će se proračuna izdvojiti dva milijuna kuna.

 „Tih dva milijuna kuna koliko je potrebno za isplatu božićnica je novac koji ste vi uplatili u proračun, a sada će vam ih Grad Varaždin na neki način vratiti. To je poklon, ali i zahvala za sve što ste napravili u svom životu za naš grad i svoju zajednicu“ – poručio je gradonačelnik Neven Bosilj varaždinskim umirovljenicima.

Inače, umirovljenici u Varaždinu jučer su sportskim igrama, svečanim ručkom i plesom proslavili Međunarodni dan starijih osoba koji se inače obilježava 1. listopada. Proslava je odgođena zbog epidemioloških mjera, a na njoj su sudjelovali samo oni s covid putovnicama.

Da će umirovljenicima isplatiti božićnicu prvi je ove godine objavio grad Samobor, gdje se iznosi kreću od 200 do 500 kuna, dok je Dubrovnik isplatio mjesečne pomoći starijima s malom mirovinom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap