Rezultati ankete pokazali: Vas 73 posto neće dobiti božićnicu ove godine

Ana Kanazir
14. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Ove godine se božićnice dodjeljuju umirovljenicima u nizu gradova i općina, a iznosi se znatno razlikuju od mjesta do mjesta, a ovise i o samim iznosima mirovina. Tako Umag daje najveće iznose božićnica od 4.000 kuna, dok Biograd za jednu kategoriju građana daje samo 25 kuna. Zanimalo nas je na što ćete vi potrošiti božićnice, a najviše vas, 72,95 posto, odnosno 507 osoba je odabralo odgovor: ‘Ni na što jer neću ni dobiti božićnicu’.

Foto: Mirovina.hr

Na drugom mjestu se pronašao odgovor ‘Na hranu i osnovne potrepštine’ koji je dobio 106 glasa, odnosno 15,25 posto, idući na redu je odgovor ‘Na režije i lijekove’ za koji je glasalo 45 ljudi, 11 glasova je dobio odgovor ‘Na poklone i božićne ukrase’, ali i odgovor ‘Uštedjet ću taj novac’, a zanimljivo je kako je 10 glasova dobio odgovor ‘Počastit ću sebe’. Samo pet glasova dobio odgovor ‘Na nešto drugo’. U našoj anketi je ukupno glasalo 695 osoba.

rezultati ankete božićnice

rezultati ankete božićnice | foto: Mirovina.hr

U više od 100 gradova i općina dijeli se božićnica: Pogledajte koliko će dobiti umirovljenici

Osim glasovanja na portalu, svoje ste komentare mogli, baš kao i svaki puta, ostaviti i ispod objave na našem Facebook profilu. Tamo smo dobili 78 komentara, od kojih izdvajamo one najzanimljivije: ‘ Božićnice za sve, koji imaju prosjek ispod prosjeka mirovine.’, ‘ Uvijek je bilo: Kom’ obojci, kom’ opanci. Božićnicu bi trebali dobiti svi umirovljenici, svi zaposlenici, svi moramo jesti, piti i živjeti’, ‘Komentirala bih božićnicu, ne znam gdje da je potrošim kad je neću ni dobiti. Danas sam dobila mirovinu 1,570 kuna dok platim režije i lijekove nema za Božić samo kao i obično kruh, mlijeko malo mesa i nema više’, ‘Ovo što vlada naziva božićnicom uopće nije božićnica, nego socijalna pomoć najsiromašnijim građanima. Da se radi o božićnici kao neoporezivi dodatak umirovljenicima onda bi ga trebali dobiti svi umirovljenici bez obzira na visinu mirovine. Ako povučemo paralelu sa državnim službenicima, oni svi dobivaju božićnice bez obzira na visinu plaće’, ‘Jednake božićnice za sve umirovljenike u Hrvatskoj!’

Popis svih gradova i općina koji ove godine isplaćuju božićnicu umirovljenicima možete vidjeti ovdje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap