Kreće isplata božićnica umirovljenicima u Zagrebu, pogledajte koliko dobivaju u drugim gradovima

Ana Kanazir
15. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Iz Grada Zagreba su na svojoj stranici objavili kako je krenula isplata novčanih naknada umirovljenicima za prosinac i božićnica u iznosu od 200 kuna putem tekućih računa i Hrvatske pošte. Isplata za umirovljenike koji imaju tekuće račune je izvršena jučer, dok je za one koji naknadu i božićnicu primaju putem Hrvatske pošte, isplata osigurana od sutra.

foto: kune i euri

Dok je iznos božićnice jednak za sve i on iznosi 200 kuna, a dobivaju ju umirovljenici kojima mirovina iznosi do 1.700 kuna, iznos novčane naknade će ovisiti o visini iznosa mirovine.

U više od 100 gradova i općina dijeli se božićnica: Pogledajte koliko će dobiti umirovljenici

Podjela u tri skupine

Kao što smo već pisali ovdje, ove se godine dodjeljuju razni iznosi božićnica za gradove i općine diljem Hrvatske, pri čemu najveći iznos dobivaju umirovljenici Umaga. Za građane Zagreba će ovaj iznos biti samo 200 kuna, što je više nego prošle godine kada se radilo o isplati od 100 kuna.

Što se tiče novčane naknade za mjesec prosinac, Grad Zagreb je isplaćuje u tri skupine s obzirom na visinu mirovine. Kako bi ostvarili pravo na novčanu naknadu umirovljenici moraju biti državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u Zagrebu najmanje pet godina neprekidno, a prihodi im ne iznose više od 1.700 kuna mjesečno.

Poznati su i iznosi naknada

Tako će umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno dobiti novčanu naknadu u iznosu od 400 kuna, umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod od 900,01 kuna do 1.200 kuna dobiti 300 kuna naknade, a umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 kuna do 1.700 kn dobiti 200 kuna naknade mjesečno.

U slučaju da naknada ili božićnica ne stignu na kućnu adresu, iste se mogu podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap