Umirovljenica Vesna (78): ‘Volim se družiti s mladima, onda sam i ja mlađa’

Ana Kanazir
8. veljače 2024.
Priče
A- A+

Vesna je umirovljenica iz Osijeka koja u sklopu udruge Aktivni umirovljenici uči španjolski jezik, a u mirovini je vrlo aktivna. Putuje diljem svijeta, održava izložbe u Hrvatskoj i šire, a ima i glazbeni album na kojemu pjeva japanske pjesme. Mnogi se čude njezinom pozitivnom duhu, a ona nam je priznala kako je tajna u tome da se osjeća mlado.

Umirovljenica Vesna na vizualu

Umirovljenica Vesna | Foto: Mirovina.hr

Mnogi umirovljenici u mirovini ne miruju, već tek tada počinju živjeti vrlo aktivno. Jedna od njih je i umirovljenica Vesna koja nam je otkrila razne detalje iz svojeg života. Tako nam je ispričala čime se sve bavi i što radi u slobodno vrijeme.

Bavi se fotografijom dugi niz godina

Vesna ima 78 godina, ali to ju ne sprječava da još uvijek ima više različitih hobija. Osim što govori engleski, talijanski, uči i španjolski, a pohvalila nam se i kako zna japanski pa tako i pjeva na japanskom, a snimila je čak i album na ovom jeziku. Uz to, voli i putovati pa je obišla 25 zemalja svijeta. Upravo je na tim putovanjima fotografirala žene u crvenom od čega je kasnije i nastala izložba. Ispričala nam je kako se umjetničkom fotografijom bavi oko 15 godina.

– Fotografirala sam žene u svijetu, a nisam ni znala da će to nekada biti izložba, a kamoli s tom temom. Samo sam fotografirala žene u crvenom i onda me pozvala intendantica kazališta prije dvije, tri godine da otvorim izložbu. To je bila uspješna izložba, a nakon toga su me pozvali i u Lipiku, otkrila nam je umirovljenica i dodala kako je imala i izložbe na temu žetve i van Hrvatske.

Vesela je i voli mlade

Uz to, rekla nam je kako je nekada, čak 40 godina bila u Slavonskom tamburaškom društvu ‘Pajo Kolarić’, dok je 30 godina bila u organizaciji festivala u sklopu  Saveza hrvatske tamburaške glazbe. Iako su neke od ovih aktivnosti iza nje, ona u mirovini i dalje ne miruje, a otkrila nam je i zašto se osjeća mladom.

– Vesela sam uvijek i volim ljude, volim se družiti i s mladima, onda sam i ja malo mlađa. Imam 78 godina i to je samo prvih 78 godina, ali ja se ne osjećam tako, rekla nam je vesela umirovljenica.

Što nam je sve rekla umirovljenica možete pogledati i u videu ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap