Ester (88): ‘U životu je bilo lijepih i loših dana’

Ana Kanazir
7. svibnja 2024.
Priče
A- A+

Ester je prije odlaska u mirovinu bila službenik. Nakon toga je u mirovini vrijeme provodila u svojem vrtu, sadeći voće, povrće i cvijeće, a čuvala je i unuke kao i praunuke. Sada je u Domu za starije osobe u Labinu gdje se druži s mnogim poznanicima i prijateljima.

Umirovljenice Lucija i Ester u domu za starije

Ester (lijevo) s prijateljicom Lucijom| Foto: Mirovina.hr

U Domu za starije osobe Labin razgovarali smo s Ester koja se lijepo nadovezala na priču Lucije s kojom se druži. Ona je u dom otišla zbog zdravstvenih problema, a životom u domu je zadovoljna.

Umirovljenice Lucija i Ester u domu za starije
Lucija (88): 'Došla sam živjeti u dom za starije jer sam svoj stan prepustila unucima'

Voljela je čuvati unuke i praunuke

Ester nam je otkrila kako ima dvoje odrasle djece, pet unuka i pet praunuka koje je vrlo rado čuvala dok su bili mali.

– Unuke i praunuke sam puno čuvala dok su bili mali i dok je bilo potrebe. To sam baš voljela i radila s ljubavlju. Sada su došli neki zdravstveni problemi pa sam se odlučila doći u dom. Ovdje mi je odlično. Sviđa mi se hrana, kao i osoblje, a opet mogu i otići kući kada želim. Jedno vrijeme ti nedostaje tvoja kuća, ali se s vremenom navikneš. Imam tu i puno poznatih s kojima se družim, otkrila nam je umirovljenica.

Upravo je jedna od njih i njezina prijateljica, vršnjakinja Lucija, o kojoj smo pisali ovdje. Ona nam je dok smo razgovori s Ester dodala kako je naša sugovornica bila veliki blagajnik, veliki financijer.

Prolazi sve…

Saznali smo i kako je mirovinu provodila sama uz posjete djece, ali i kako je najviše voljela raditi u svojem vrtu gdje je sadila cvijeće, voće i povrće. Dok joj je suprug bio živ, on joj je pomagao, a poslije je sve radila sama. Ipak, imala je pomoć u obliku prijevoza preko društva 65 +.

– U životu je bilo i lijepih i loših dana. Sve je prošlo i došlo do 88 godina, rekla nam je Ester.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap