Za umirovljenike s malim mirovinama Osijek uvodi redovnu mjesečnu naknadu!

Jasmina Grgurić
7. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Redovnu mjesečnu isplatu za umirovljenike s malim mirovinama ima nekolicina gradova i općina, među ostalima Zagreb i Opatija, a sada im se, kada je to najpotrebnije u krizi, pridružio i Osijek. Grad je ovih dana predstavio nove socijalne programe za svoje starije građane, među kojima je nekoliko vrsta novčanih pomoći.

Foto: Unsplash

Kontinuiranu mjesečnu naknadu za starije građane s malim mirovinama uvodi Grad Osijek. Riječ je o 100 kuna svakoga mjeseca, uz uvjet da mirovina ne prelazi iznos od 1.400 kuna, odnosno 2.400 kuna ako je u pitanju bračni par. Mjeru je predstavio potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, piše Glas Slavonije.

[ŽIVOT U GRADOVIMA] Pomoć zagrebačkim umirovljenicima? Da, ali samo ako im je mirovina do 1.500 kuna

“Taj bi smo iznos dodavali mirovini umirovljenicima koji u posljednja tri mjeseca imaju ostvareni prosječni mjesečni prihod manji od 1.400 kuna, odnosno ako je u pitanju bračni par 2.400 kuna. Za ovu godinu ćemo taj iznos uplaćivati na tekući račun ili putem pošte, s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, a kada vidimo koliki je broj takvih umirovljenika, nastojat ćemo povećati iznos sredstava za sljedeću godinu. Za sada smo u proračunu planirali iznos od 1.200.000 kuna, međutim u slučaju potrebe, rebalansom proračuna ćemo ga i povećati” –  kaže Šerić.

Isto tako, uvodi se i novčana pomoć korisnicima za troškove stanovanja samcima starijim od 55 godina koji su evidentirani kao nezaposleni. Bit će im isplaćeno jednokratno 800 kuna, za što su osigurana proračunska sredstva od 200.000 kuna.

“Nadamo se da će ove mjere pomoći najranjivijim skupinama, s obzirom da će ovim dodatkom na mirovinu na godišnjoj razini biti isplaćeno 1.200 kuna, uz ostale mjere poput božićnica i uskrsnica, i da će pružiti umirovljenicima priliku za kvalitetniji život koji su svojim radom zaslužili” – rekao je pročelnik Romano Kristić.

Za umirovljenike s malim mirovinama Osijek uvodi redovnu mjesečnu naknadu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap