Vlatka Pokos o HRT-u: “Žene miču jer su stare, istovremeno se prosijedi, trbušasti, ostarjeli muškarci šepure na ekranu”

Josip Mihaljević
23. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Nakon slučaja umirovljenice Miljke i pretplate, HRT je opet u fokusu javnosti jer su poznatu i dugogodišnju voditeljicu Ljiljanu Sauchu maknuli iz “Vijesti iz kulture” kako bi napravili prostora za mlađa lica. Slučaj je komentirala i Vlatka Pokos, koja primjećuje da se žene stalno miču jer su stare, dok se istovremeno ostarjeli i sijedi muški voditelji i dalje šepure pred kamerama i to s mlađim kolegicama.

vlatka pokos

Foto: Vlatka Pokos | Youtube screenshot

Bivša televizijska voditeljica Vlatka Pokos komentirala je najnoviju rošadu na javnoj televiziji, u kojoj je dugogodišnja voditeljica “Vijesti iz kulture” Ljiljana Saucha zamijenjena mlađom voditeljicom. Podsjetimo, Saucha je nedavno imala zadnju emisiju bez da je znala da se radi o zadnjim “Vijestima iz kulture” koje će voditi.

Njeno mjesto pripast će neiskusnoj Antoniji Ćosić koja je donedavno savjetovala ministra zdravstva Vilija Beroša.

Vlatka Pokos: “Znanje, iskustvo i pismenost starijih žena nemaju vrijednost u ovoj zemlji”

Smijenjenu Ljiljanu Sauchu u voditeljskoj ulozi zamijenit će neiskusna Beroševa savjetnica

Sve se ovo događa par mjeseci nakon što je jednu od voditeljica emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, Ljiljanu Vinković, zamijenio s mlađom Doris Pinčić.

Trend je jasan – na HRT-u nema mjesta za starije voditeljice, ali Vlatka Pokos se pita što je sa starijim muškarcima?

U objavi na Instagramu komentirala je najnoviji slučaj s Prisavlja:

“Već sam se ranije željela osvrnuti na temu otvorene i bezočne diskriminacije žena na HRT-u, gdje se žene miče s ekrana, jer su eto, STARE. Njihovo iskustvo, pismenost i uopće znanje nemaju apsolutno nikakve vrijednosti u zemlji koja se pretendira nazivati europskom! Istovremeno, prosijedi, trbušasti i ostarjeli muškarci se nastavljaju šepuriti po ekranima, dakako u društvu puno mlađih kolegica??!!”, napisala je Vlatka Pokos na svom Instagram profilu.

“Gospođi Sauchi bih predložila ozbiljnu tužbu”

Voditeljici HRT otkazao angažman 14 mjeseci prije mirovine: "Žele mlade ljude!"

Pokos piše kako je to zoran dokaz da se u Hrvatskoj žene doživljava isključivo kroz seksualnost, mladost i ljepotu te da nitko ne mari za važnije vrijednosti, osobito u pitanju ozbiljnijeg novinarstva.

“Gospođi Sauchi bih najozbiljnije predložila ozbiljnu tužbu koju će sigurno dobiti na sudu! I ne samo njoj, već svim pametnim i profesionalnim ženama koje su uklonjene s ekrana jer su ušle u nešto ozbiljniju životnu dob”, piše Pokos.

Onima koji donose ovakve odluke poručila je da razmisle o gledateljima koji su u prosjeku nešto stariji ljudi s emotivnim i generacijskim vezama sa svojim omiljenim licima s TV-a.

Napominje kako ovo nije pamflet protiv mladih lica “jer njih kroz koju godinu čeka ista sudbina”.

“Na zapadu su televizije pune žena u srednjim i vrlo ozbiljnim godinama, čak i 70-ima! Tretirani su s puno poštovanja i ljubavi i mlađe generacije od njih uče. Ali, ne u Hrvatskoj! Hrvatska ostaje zatucana, seksistička i primitivna”, zaključuje Vlatka Pokos.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap